Indul az elnökválasztáson a volt EP-képviselõ, aki nagyon aggódik a székelyföldi románokért

Sajtótájékoztatón jelentette be Cătălin Ivan volt európai parlamenti képviselő, a Nemzeti Méltóságért Alternatíva (ADN) elnöke, hogy jelölteti magát az államelnök-választásokon. A Transindex olvasói számára onnan lehet ismerős a neve, hogy ő volt az, aki Dan Tanasăval, a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) elnökével közösen irodát nyitott Sepsiszentgyörgyön, hogy a székelyföldi románokat segítse a jogaik érvényesítésében és az identitásuk megőrzésében.

Az IVAN 24 szlogennel kampĂĄnyolĂł volt EP-kĂŠpviselő hosszĂştĂĄvĂş politikai tervet Ă­gĂŠr. „Az vĂĄllaltuk fel, hogy 2024-ig 24 ĂłrĂĄbĂłl 24-et, minden nap, minden percben szĂźntelen harcot fogunk folytatni RomĂĄnia regenerĂĄlĂĄsa, a romĂĄn tĂĄrsadalom gyĂśkeres megvĂĄltoztatĂĄsa ĂŠs a politikai osztĂĄly reformja ĂŠrdekĂŠben. (…) Ha tovĂĄbbra is arra szavazunk, amire eddig, akkor azt fogjuk kapni, amit eddig: botrĂĄnyokat, korrupciĂłt, hozzĂĄ nem ĂŠrtĂŠst, kĂśzĂśmbĂśssĂŠget” – mondta Cătălin Ivan.

A politikus szerint romĂĄnok szĂĄzezrei dolgoznak „rabszolgĂĄk mĂłdjĂĄra”, olcsĂł munkaerőkĂŠnt NĂŠmetorszĂĄgban, FranciaorszĂĄgban, OlaszorszĂĄgban, mert „hallgatĂłlagos cinkossĂĄg ĂĄll fenn a romĂĄniai ĂŠs kĂźlfĂśldi intĂŠzmĂŠnyek kĂśzĂśtt”, amely lehetővĂŠ teszi ezt, a hatalmas profit ĂŠrdekĂŠben.

Hírdetés

Ivan szerint RomĂĄnia lakossĂĄga eltĹąnőben van, ugyanis a fiatalok kĂźlfĂśldre vĂĄndorolnak, szĂĄz ĂŠlveszĂźletĂŠsre ezer abortusz jut, ĂŠs az ĂĄllam nem tĂĄmogatja a hĂĄzassĂĄg intĂŠzmĂŠnyĂŠt. „Egyesek szerint 2080-ban RomĂĄnia mĂĄr nem fog lĂŠtezni mint romĂĄn lakossĂĄgĂş orszĂĄg. MĂĄsok szerint ez az ĂŠvszĂĄzad vĂŠgĂŠre fog bekĂśvetkezni. Statisztikailag unokĂĄink lesznek az utolsĂł romĂĄnok, mert ebben az orszĂĄgban mĂĄr nem fognak romĂĄnok szĂźletni” – mondta.

Azt is kifejtette, eurĂłpai parlamenti kĂŠpviselőkĂŠnt – mĂĄs orszĂĄgok kĂŠpviselőitől eltĂŠrő mĂłdon – soha nem kapott RomĂĄniĂĄtĂłl egy olyan megbĂ­zatĂĄst, amelyet kĂŠpviselhetett volna BrĂźsszelben, fĂźggetlenĂźl attĂłl, hogy ĂŠppen ki volt az orszĂĄg elnĂśke vagy miniszterelnĂśke.

„Egyetlen romĂĄniai intĂŠzmĂŠnytől sem kaptam semmifĂŠle feladatot, senki nem mondta el, melyek kĂŠpviseletĂźnk prioritĂĄsai, miĂŠrt lĂŠpett be orszĂĄgunk az EurĂłpai UniĂłba. Ha jelenleg nem jĂł nekĂźnk az EU-ban, azĂŠrt nem az eurĂłpaiak ĂŠs nem az eurĂłpai intĂŠzmĂŠnyek hibĂĄztathatĂłk” – vĂŠlekedett Cătălin Ivan. (Agerpres/hĂ­rszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »