Indonézia tiltakozik állampolgárának szaúd-arábiai kivégzése miatt

Indonézia tiltakozik állampolgárának szaúd-arábiai kivégzése miatt

Tiltakozását jelentette be Jakarta Szaúd-Arábia felé egy indonéz háztartási alkalmazott kivégzése miatt, aki megölte a munkaadóját, mert az meg akarta erőszakolni – jelentette szerdán az indonéz miniszterelnöki hivatal.

„A szaúdi királyság figyelmen kívül hagyta az emberi jogokat, beleértve az élethez való jogot is” – mondta Abidin Fikri, az indonéz parlament egyik képviselője.
Tursilawati 2011-ben Táif városában követte el a tettét, a bíróság pedig még abban az évben bűnösnek találta. A nő azzal védekezett, hogy munkaadója meg akarta erőszakolni, tettét pedig önvédelemből követte el.

Hírdetés

Az indonéz vendégmunkások érdekeit képviselő Migrant Care emberi jogi szervezet vezetője, Wahyu Susilo a CNN Indonesia Today című adásának azt mondta, hogy a hétfői kivégzés tovább rombolja Szaúd-Arábia megítélését az emberi jogok terén, miközben a nemzetközi közösség továbbra is magyarázatot vár Rijádtól a meggyilkolt szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi ügyében.

Az elmúlt három évben ez már a negyedik eset, amikor Szaúd-Arábia indonéz vendégmunkást végzett ki anélkül, hogy erről Indonéziát értesítette volna.
Az ABC ausztráliai országos műsor-szolgáltató társaság értesülése szerint Szaúd-Arábiában jelenleg 18 halálra ítélt indonéz vendégmunkás van.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »