Indonézia 15 évet várt – jöhetnek az orosz vadászbombázók

Vasárnap délelőtt még azt a hírt jelentették be a dubaji haditechnikai börzén, hogy az Egyesült Arab Emirátusok Szu-35-ös vadászgépeket vásárol, néhány órával később viszont ennél is nagyobb szenzációt közöltek. Moszkva megállapodott Dzsakartával, hogy az a legmodernebb vadászgépeket vásárolja meg. A tárgyalásokat több ütemben, 15 éven át folytatták, mire most pecsét kerül a szerződésre.

Magyar Menedék - Ubuntu

Hírdetés

Azt nem közölték, hogy Dzsakarta hány gépet és mennyiért rendel. Az viszont biztos, hogy az orosz légierőt 2020-ig 96 Szu-35-össel fegyverzik fel. Mivel a Közel-Kelet és Ázsia legjelentősebb haditechnikai vására csütörtökön ér véget, szakértők biztosra veszik, hogy még jó néhány, sok milliárd dolláros üzletkötésről számolnak be.

A vásáron Oroszország mellett képviselteti magát a világ valamennyi nagy hadi exportőre, így az Egyesült Államok, Németország, Franciaország, Nagy-Britannia és Törökország is. Oroszországtól ebben az évben 50 milliárd dollár értékben rendeltek fegyvereket és hadi technikai berendezéseket.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »