Indiai volt a gyengéje a kertésznek szegődő solti smasszernek is

Kábítószer birtoklásának bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 29 éves volt fegyőr és két társa ellen a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség. A három férfi egy solti házban professzionális körülmények között termesztett marihuánát, melyhez az áramot is lopták.

A 29 éves solti fegyőr két barátjával, egy 34 éves és egy 25 éves solti férfivel közösen 2013 nyarán határozták el, hogy egyikük hozzátartozójának üresen álló solti házában professzionális körülmények között marihuánát fognak termeszteni.

Ennek érdekében a solti ingatlant át is alakították, a fogyasztásmérő előtt pedig megcsapolták a méretlen fővezetéket, így szabálytalanul tudtak áramot vételezni a sok áramot fogyasztó berendezésekhez. Az ingatlant ki is festették, és hamis bérleti szerződést is "kötöttek" a házra egy bátyai férfi adatait jogosulatlanul felhasználva, hogy leplezzék a bűncselekményeket.

Hírdetés

A vádlottak alaposan megtervezték a kábítószer-termesztést: szereztek kendermagokat, valamint interneten keresztül megrendelték a termesztéshez szükséges elektromos berendezéseket és egyéb eszközöket. Beszereztek rengeteg cserepet, reflektorokat, izzókat, ventilátorokat, párásító berendezést, tápoldatokat, fóliákat és egyéb eszközöket, professzionális körülmények között termesztették a kendert. Még a hidrokultúrás növénytermesztés szabályaiban is elmélyedtek.

Tavaly február 20-án viszont a rendőrök rajtaütöttek a solti lakóházon, ahol 68 darab élő és 30 darab learatott indiai kender növényt találtak és foglaltak le. A fegyőr vádlott és villanyszerelő társa fogyasztottak is megtermelt kábítószerből, de a fegyőr lakóhelyén más kábítószer – kokain és MDMA – is előkerült, illetve a villanyszerelő lakóhelyén szintén találtak kábítószert.

A vádlottak által termesztett és tartott kábítószerek a csekély mennyiség felső határát meghaladják, de nem érik el a jelentős mennyiség alsó határát. Az áramlopással a szolgáltatónak 345 ezer forint kárt okoztak.

(HVG – police.hu)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »