Index – magyar kivándorlási szótár

Index – magyar kivándorlási szótár

Vajon milyen lehet egy munkanapja a liberális onlineújságírónak, amikor épp lejárató cikket készül írni hazánk ellen? Na jó, a munkanap kifejezés talán túlzás, ahogy az írás is. Akkor hogy készítheti, hogy rakhatja össze az előre legyártott elemeket? Belegondoltatok már? Van egy nagy, Tricatel-szerű központi üzemegységük, ahonnan az összes gondosan megkomponált méreg jön, és nekik már csak össze kell löttyinteni?

A mi dolgunk mindenesetre pofonegyszerű. Elég felismernünk az elemeket és magyarra fordítani jelentésüket. A szovjet termelési regényekhez hasonló szövegfolyam elemzésekor tegyünk most egy próbát az Index örökös kivándorlásgenerátorával, amelyik tegnap is kiköpött egy adagot.

Kurva nagy baj van gyerekek!  Feri még bizonyára viccnek szánta az őszödi beszédben, de végül sajnos tényleg Orbán reformálta meg az országot. Még nekünk is szemetszúró, hogy minden fejlődik, még vidéken is. Gyorsan gonzózzuk szét az eredményeket, röhögcséljünk meg mészároslőrincezzük már valamit ide!

Kéne végre nektek is néhány színes, meleg bevándorló, hogy jókat ehessetek. Miért nem látjátok már be végre? Ízé, ne Dagályt írj, az most túl jól néz ki Orbán miatt. Palantinust se. Faszom, nézzél le valami kelet-magyarországi szarokat, ahol még sose jártunk, de azért állítólag léteznek. Az se baj, ha nem létezik, csak legyen messze, minket úgyis csak Budapesten olvasnak.

Figyelj, hova járunk még bebaszva a KFC-n kívül? Na, azt írd bele, geci! Én bátran felvállalom, hogy ízlésdiktáló gasztroblogger gourmet-ként is simán eszem ott, ha hajnalban hazafelé csámpázok részegen. És most ne foglalkozzunk azzal, hogy egész sorozatot írunk a jobbnál jobb belvárosi burgerezőkről. Nem is szerettük azt, mert mindennek íze volt, csak valami pénzt kaptunk a reklámért.

Kurva szar érzés, hogy már nem mi vagyunk kormányon, persze, még így is túl jó itt nekünk.

Figyeljetek, gúglizza már meg valaki, hogy mennyi egy sör Londonban! Él rólunk ez a legenda, hogy világlátott, tájékozott portál vagyunk, én addig leugrom cigiért, aztán valaki írjon be valamit forintra átszámolva, jó? Hogy Magyarországon nem 890, még a Gozsudban sem, csak az Orbán-gyűlölő ír csávónál a szerb kajálda mellett? Mindegy, 200 forintokon nem veszünk össze.

Valahogy össze kéne hozni, hogy Magyarországon elég szar minőségű dolgokat termelnek, meg az is import selejt lényegében. Persze az EU a legjobb dolog, ami eddig történt, az angolok meg faszok, amiért most pont kilépnek, de ott a mosolygós angol napocska nyilván rásüt mindenre, és már nem importálnak semmit. A gyarmattartás bűneit is megbánták már, nem profitálnak belőle. Ja, meg valahogy a Balatont is vegyétek már bele, most, hogy körbevásárolta a Mészáros! Meg fontos, hogy mindenképpen a legótvarabb magyar boltokat kell összevetni a tripadvisor 10 pontos londoni éttermeivel. Az online is megtalálható, ne nézegess repjegyeket!

Ide kéne valami, hogy a magyarok szabálykövetőek, de a magyar szabályok szarok. Kicsit lebegtessétek be, hogy az angolok viszont hajlanak a kompromisszumra ilyen téren (dehogy okosba’, az ellen mi harcolunk).

Hírdetés

Ja, viszont az is kéne, hogy a magyarok szabályszegőek, a Művelt Nyugat meg nagyon szabálykövető, ha arról van szó. Tudom, hogy zavaros lesz, de a vége legyen az, hogy a magyarok szarok, a csodás külföld meg nem, jó? Mehet így?

Na, azért mindent ne húzzunk le, gyerekek! A belpest legyen szépen felszopva, ja, meg az a hippihíd is. Nem baj, ha szemetes, meg tele van pattanásos tinivel, akiket rendes kocsmába még nem engednek be. Csak olyan kerületet írj, ahol nem fideszes a képviselő, jó?

Egyszer voltam Londonban, ott is a Hyde Parkig jutottam, mert a magamfajta minek járna emberkerületekben? Szóval az kurva szép nagy zöld park, írjuk azt, hogy London zöldebb, mert nem a júniusi ónos esők idején voltam ott, úgyis most melegszik az egész, ami persze alapvetően mégis rossz Trump miatt.

Ilyen szokásos lózung is mehet bele nyugodtan. Nem baj, csak legyen gyorsan kint. Persze! Széthúzóak, meg a legpocsékabb nemzet. Na, írjad már!

Valami olyasmit írj, hogy az egyszeri átlagolvasó ne ilyen neuköllni arabot meg kézigránátos skandiszomálit lásson maga előtt, jó?

Na, mi lemegyünk Zolival a kávégéphez. Írjatok még bele olyasmit, ami tegnap az ATV-n volt Egonnál! Meg azoknak is jólesik olvasni, akik Londonban mosogatnak három műszakban, miközben az összes volt évfolyamtársuk karriert csinált itthon. Én csak tudom, az irigység nagy úr, két éve nem voltam nővel.

Ja, és normális neveket írjatok alá, jó? Ne legyen levágós, hogy mi írtuk. Azért ne Magor meg Koppány, de… Szóval értitek!

www.tutiblog.com

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »