Incze nyolcadik, Axente tizenharmadik (Birkózó-vb)

Incze nyolcadik, Axente tizenharmadik (Birkózó-vb)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC sportolói, Incze Kriszta és Axente Cătălina érem nélkül zárták a Belgrádban zajló felnőtt birkózó-világbajnokságot. Mindkét sportolónk két-két mérkőzésig jutott a szerbiai viadalon, előbbi a nyolcadik, míg utóbbi a tizenharmadik helyen végzett.

Újabb világversenyen vett részt a megyeszékhelyi Sepsi-SIC két kiválósága, Incze Kriszta és Cătălina Axente, akik ott voltak a Belgrádban zajló felnőtt birkózó-világbajnokság 2022-es kiírásán. A múlt szombattól vasárnapig tartó eseményen előbbi a 65 kilogrammos súlycsoportban, utóbbi pedig a 76 kilogrammos kategóriában harcolt a dobogóért. Egyiküknek sem volt különösebben szerencsés a szerbiai vendégszereplése, hiszen mindketten csak két meccset vívtak, legyőzőik közül pedig egyik sem jutott el a döntőig.

Hírdetés

A 26 éves Incze a kanadai Alleah Noelle Nickel ellen kezdte a vébét, birkózónk sima 7–0-val nyerte meg a selejtezőt. A negyeddöntőben Kriszta a francia Koumba Larroque-al találkozott és szoros mérkőzésen 5–2-re kapott ki. Mivel Larroque elvesztette elődöntőjét, így csak a bronzéremért harcolhatott tovább, ezzel sajnos véget ért az Európa-bajnokságon bronzérmes Kriszta belgrádi kalandja.

Axente az elefántcsontparti Amy Youin-nal szemben lépett szőnyegre súlycsoportjának selejtezőjében, a párharc 27 éves birkózónk 8–0-s sikerével ért véget. A könnyen megnyert összecsapás után egy végletekig kiélezett mérkőzésen Axente 7–6-ra kapott ki az ecuadori Genesis Rosangela Reasco Valdeztől. A dél-amerikai lány egészen az elődöntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így a friss kétszeres strandbirkózó World Series-győztes Cătălina Axente vb-szereplése is korán befejeződött.

Végeredmény: * 65 kg (14 induló): 1. Miwa Morikawa (japán), 2. Jia Long (kínai), 3. Koumba Larroque (francia) és Mallory Maxine Velte (amerikai)… 8. Incze Kriszta * 76 kg (25 induló): 1. Jasemin Adarm (török), 2. Samar Amer Ibrahim Hamza (egyiptomi), 3. Epp Maee (észt) és Yuka Kagami (japán)… 13. Cătălina Axente. (t)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »