Incidens Gútán: irreguláris migránsokat szállított a furgon

Incidens Gútán: irreguláris migránsokat szállított a furgon

A csütörtöki eset során az osztrák rendszámú gépjármű sofőrje elmenekült. Az utastérben 21 szír állampolgárt találtak a rendőrök.

Renáta Čuháková, a nyitrai rendőrség szóvivője az Új Szót arról tájékoztatta, az incidensre szeptember 1-én 22:10 körül került sor, amikor a vámhatóság illetékesei közúti ellenőrzést végeztek a gútai Templom térnél. A VW Caravella típusú, ill. osztrák rendszámú minibusz sofőrje a jelzésük ellenére nem állította meg a gépjárművet, hanem továbbhajtott a Híd utca irányába. A vámosok, majd őket követve a városi és az gútai rendőrállomás illetékesei is üldözőbe vették a furgont, amely felhajtott a töltésre, majd az útról letérve nekiütközött a gútai fahídnak. A sofőr ezt követően kiszállt és elmenekült. Az utastérben 21 szír állampolgárt találtak, akiket az érsekújvári idegenrendészetre szállítottak, a környéket pedig átkutatták az embercsempészettel gyanúsított sofőr után.

Hírdetés

Mint ismeretes, a hatóságok a Komáromi járásban, különösen a határátkelőhelyeken az utóbbi hónapokban több esetben is feltartóztattak olyan furgonokat, amelyek irreguláris migránsokat szállítottak. Ennek köszönhetően megugrott a célzott ellenőrzések száma, amelyek az Erzsébet hídon gyakorlatilag mindennapossá váltak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »