Impozáns fegyvergyûjteményt találtak egy nagyváradi lakásban, miután robbanásban megsérült a tulajdonos

Impozáns fegyvergyûjteményt találtak egy nagyváradi lakásban, miután robbanásban megsérült a tulajdonos

Valószínűleg egy robbanószerkezetet akart kettéfűrészelni a Nagyvárad központjában lakó V. F., amikor egy robbanást hallottak a szomszédai. Az ebihoreanul.ro szerint a lakásához sietők sebesülten találták a 37 éves férfit, akiknek a kezei és a szeme sérült meg.

A január 4-én történt baleset kivizsgálása során azonban a rendőrséget is meglepte, amit a V. F. lakásához tartozó szárítóban láttak: egy 1300 darabos lövedékgyűjtemény, második világháborús bombák, gránátok kerültek elő.

Hírdetés

Mint kiderült, a férfi rendelkezett fémdetektor használatára feljogosító engedéllyel, a családja pedig úgy tudta, hogy jelenti és átadja a hatóságoknak a veszélyt jelentő „zsákmányt”, és csak a biztonságos leleteket viszi haza. Ehhez képest a Bihar megye rendőrség adatai szerint tavaly egyszer sem jelentett ilyesmit náluk az amatőr gyűjtő.

A rendőrség lefoglalta a lövedékeket és a robbanószerkezeteket, jelenleg a hatástalanításukon dolgoznak. V. F. kórházban van, több ujját levágták, és kérdéses, hogy fog-e még látni. Mivel nincs abban az állapotban, hogy alaposan kikérdezzék, nem tudni pontosan, mi történt.

A rendőrség szerint kezdetben azt mondta, hogy egy petárdát szedett szét, amikor az égő cigarettáról ráesett a parázs, később viszont azt vallotta, hogy egy golyóstollnál valamivel nagyobb fémtárgyat próbált elfűrészelni, ami viszont felrobban. (ebihoreanul, hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »