Íme Pozsony legszebb cukrászdája, a Konditorei Kormuth – KÉPGALÉRIÁVAL

Íme Pozsony legszebb cukrászdája, a Konditorei Kormuth – KÉPGALÉRIÁVAL

A Konditorei Kormuth történelmi cukrászda Pozsony egyik igazi ékköve. Nemcsak különleges gasztronómiai élvezeteket kínál vendégeinek, de kétségkívül mindenkit elvarázsol elegáns és lenyűgöző belsőépítészetével és csodálatos légkörével. 

A Konditorei Kormuth cukrászda az óvárosi Nyerges utcában (Sedlárska) található. Egy olyan helyről van szó, amelyből szinte árad a hagyomány és a történelem.

Ebben a cukrászdában garantált a művészi- és a gasztronómiai élmény. Minden igazi ínyenc és történelemkedvelő számára kötelező ide betérni pozsonyi látogatása során.

A csodás cukrászda kirakatában Mária Terézia élethű figurája kelti fel a járókelők figyelmét. Belépéskor pedig felfigyelhetünk az Osztrák-Magyar Monarchia hatalmas címerére, amely a cukrászda mennyezetét díszíti.    

A történelmi cukrászda enteriőrjén több mint tíz évig dolgoztak.

A cukrászdára részletgazdag díszítés, hiteles és gyönyörű belsőépítészet jellemző. Belső terét eredeti 16-19. századból származó régiségek díszítik. A falakat reneszánsz stílusú falfestmények és freskók ékesítik, amelyek Pozsony város történelmébe nyújtanak betekintést.

Hírdetés

A helyiségben található egyes szalonok tematikusan vannak felosztva – egyikük Pozsony mesterségeiről mesél, a következők pedig azokról az uralkodókról számolnak be, akik egykor a városban voltak koronázva.

Mennyei sütemények kavalkádja

Ebben a gyönyörű pozsonyi cukrászdában a legmagasabb minőségű alapanyagokból készült sütemények és desszertek várják a vendégeket.

Az édességek elkészítéséhez a legmagasabb gyümölcstartalmú dzsemeket, minőségi házi tojást, valódi vajat, a legjobb francia csokoládét, házi diót, mandulát, piemonti mogyorót és valódi marcipánt használnak. Mindez természetesen mesterséges színezékek, aromák, tartósítószerek és más modern segédanyagok hozzáadása nélkül.

„A hagyományok iránti szeretetből sütünk, eredeti és régi receptek alapján, az Osztrák-Magyar Monarchia tradícióira alapozva” – olvasható a cukrászda internetes oldalán.

A forró csoki, tea, kávé és ínycsiklandozó édességek mellett az idelátogató vendégek különösen dícsérik a barátságos személyzetet.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »