Íme Márki-Zay Péter példaképe

Íme Márki-Zay Péter példaképe

Bizonyára sokan emlékszünk még rá, mikor néhány évvel ezelőtt Schiffer András, akkor még az LMP elnökeként vizitált az ATV stúdiójában, Kálmán Olga vendégeként. Apropóként az akkor felállításra kerülő, úgynevezett „német megszállási” emlékmű szolgált.

Kálmán minden bizonnyal érzelmekkel teli beszélgetésre készült. Kellően fel is vezette, nem mulasztotta el a szokásos köröket, “barna eső” hullik az égből és miegymás, majd feltette a jolly joker kérdést: “Mit szól ehhez ön mint holokauszttúlélők leszármazottja?”

Kálmán hátradőlt, szemlátomást elégedett volt magával, hogy aztán néhány másodperccel később döbbenetét alig tudja letörölni arcáról, mivel nemes egyszerűséggel azt a választ kapta: semmit.

Ezen a ponton nyilván arra gondolt, valamit rosszul hallott. Újra nekifutott, mondván “de mégis hogyan mondhat ilyet éppen ön?”. De Schiffer csak nem akart felülni a “rettegésvonatra”, a rá jellemző hibernált hüllő nyugalommal láthatólag nem jött izgalomba, kijelentette: nézze, vannak ebben az országban nagyobb problémák is.

Akkoriban közszájon forgott a mondás, Schiffer az a fajta liberális, aki komolyan is veszi a liberalizmust, és ezt nagyon nem szereti a többi liberális. Mert, bár valóban, nézeteivel jómagam sem azonosulok, de azt nem lehet elmondani róla, ne volna következetes elveihez.

Mindezt csak azért érdemes felidézni, mert ez a fajta attitűd ritka, mint a fehér holló, ezután erős csak igazán a kontraszt, ha például megnézzük Márki-Zay Péter egyik idolját. Ő ugyanis elmondta, mintatársadalomnak tartja a kanadait, szóval ismerkedjünk meg Kanada miniszterelnökének gondolataival, mit jelent értelmezésében a szólásszabadság.

Emlékezhetünk, Márki-Zay mondta nem is olyan régen:

Hírdetés

Egy kanadai típusú, szereteten és elfogadáson alapuló társadalomra lenne szükség Magyarországon is, hogy legkésőbb egy generáció múlva sokkal befogadóbb legyen a társadalom, és a vegyes házasságból született gyerekek is lelkes hazafiakká váljanak.

Justin Trudeau minden bizonnyal ezt a „szép” ideát szeretné megvédeni akkor, mikor bolsevik cenzorokat megszégyenítő módszereket követel a közösségi médiában. Tudjuk, ő volt az, ki botrányba keveredett nemrégiben egy évtizedekkel korábbi fekete-fehér fotó miatt, ahol feketére volt maszkírozva az arca. Lehet, ez is szerepet játszik most ebben, és túlkompenzál. Holott az égvilágon semmi rasszista nem volt az inkriminált fotón.

A lényeg, hogy utasította minisztereit, hozzanak létre jogszabályt, mely megfelelően kezelné a közösségi médiában terjedő „gyűlöletbeszédet”. Egyik miniszterének írott levelében az áll, a szociálismédia-társaságokat jelentős szankciókkal kell illetni, ha 24 órán belül nem távolítják el a kifogásolt tartalmakat.

Az igazságügyi miniszterét is felszólította, működjék együtt a „sokféleség, befogadás, ifjúsági” miniszterrel (igen, ott ilyen is van), valamint a közbiztonsági és vészhelyzeti felkészültségért felelős miniszterrel az „online gyűlölet” ellen.

Ja, hogy mit jelent az „online gyűlölet”? Semmi különös persze, ha valaki szereti saját hazáját és ennek hangot is ad, fiúgyermekét fiúnak szeretné nevelni, nem kíván homoszexuális propagandát nézetni gyermekeivel, és így tovább. Efféle „szörnyűségek”.

Mint látható, teljes a készültség, legalább olyan fokú mozgósítást igényel, mintha csak egy meteor közeledne Kanada felé. Humoros, de valójában tragikus, miképpen terjed egyre jobban az orwelli-típusú gondolatrendőrség, melynek magyarországi hívei is vannak.

Márki-Zay Péter mellett a napokban éppen egy új, feltörekvő „újszadeszos” villantotta meg oroszlánkörmeit, név szerint Soproni Tamás, aki már nem is leplezte, miért nem engedélyezte a keresztállítást.

Azért, mert nácik. Érvek? Ugyan. Bocsánat, nincs több kérdésünk.

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »