Íme Kövér László és Jakab Péter újabb szócsatája

Íme Kövér László és Jakab Péter újabb szócsatája

Botrányba fulladtak a napirend előtti felszólalások az Országgyűlés keddi ülésén. Kövér László fideszes házelnök több ellenzéki felszólalóval is konfliktusba került.

A Párbeszéd-frakcióvezető Szabó Tímea hazaárulásnak minősítette a Fudan egyetem budapesti campusának építését, mert ezt a kínai titkosügynökök lerakatának tartja.

Schanda Tamás (ITM-államtitkár) válaszában azt mondta, a Fudan a világ egyik legjobb egyeteme.

Felszólalása után Kövér László figyelmeztette Szabó Tímeát, egy csokor virágot ajánlva neki arra az esetre, ha egyszer 5 percig csöndben maradva végighallgatja a felszólalására érkező választ.

Az LMP-s Hohn Krisztina a kistarcsai hulladéklerakó bűzére hívta fel a figyelmet. Schanda Tamás szerint az ellenzék mindig politikai kérdést csinál a környezetvédelemből.

Hírdetés

A DK-s Varju László Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltsége mellett kampányolt. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára emlékeztetett rá, hogy a szocialista kormányok politikája a megszorításokra épült. Varju egyébként felajánlotta Kövérnek, hogy vesz neki egy virágcsokrot, ha nem bünteti meg újra Jakab Péter jobbikos frakcióvezetőt, mire a házelnök ezt mondta, eltűri, hogy „természetellenes közeledéssel” fenyegetik, de „ez az utolsó alkalom”, hogy a képviselőtársak sértegetését elnézi.

A szocialista Harangozó Tamás Karácsony Gergelyt népszerűsítette, neki Tállai András államtitkár válaszolt: az országot a baloldal osztotta meg az oltásellenességgel.

Jakab Péter (Jobbik) a múlt héten leficsúrozta a fideszeseket, ezért 10 millió forintos büntetést kapott, ezen a héten pedig nem szólhatott sokáig, mindössze néhány másodpercig, miután emlékeztette Kövér Lászlót a mikrofon múlt heti kikapcsolására, erre fel a házelnök megint kikapcsolta a mikrofonját: az ülésvezetést nem lehet bírálni. Miután Jakab Péter mikrofonját visszakapcsolta egy hosszabb monológ után, Jakab Péter újra alig pár másodpercig szólhatott újra.

A Jobbik frakciója ekkor kivonult az ülésteremből.

A KDNP-s Szászfalvi László a járvány elleni védekezését méltatta, bírálva az ellenzéki oltásellenességet. A fideszes Hende Csaba Menczer Tamás külügyminisztériumi államtitkár ugyanerről beszélt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »