Íme, hárman küzdenek meg Gyárfás örökségéért

Íme, hárman küzdenek meg Gyárfás örökségéért

Amint arra számítani lehetett, Bienerth Gusztáv ott van a ringben, mellette Hornyák Viktor és Tóth István szeretne még MÚSZ-elnök lenni. Gyárfást Tamást rengetegen jelölték – volna – újra.

Bienerth Gusztáv, Hornyák Viktor és Tóth István került fel a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökjelöltjeinek listájára, ugyanakkor a korábbi elnök, Gyárfás Tamás – mint erről lapunkban tett megerősítő bejelentést – nem indul a posztért.

 Bienerth Gusztáv Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet  

A MÚSZ keddi közleménye szerint Gyárfás Tamás – habár a legtöbb jelölést kapta – nem vállalta a jelöltséget.

Hírdetés

Bienerth Gusztáv a 2024-es magyarországi olimpiai pályázat alelnökeként, turizmusért felelős kormánybiztosként, Hornyák Viktor a Széles Sándor Úszó-nevelő Műhely vezetőjeként, Tóth István pedig a szentendrei úszóklub szakosztályelnökeként tevékenykedik. Mindhárman egy-egy jelölést kaptak, amelyet elfogadtak.

 Hornyák Viktor Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet  

Bienerth Gusztávról ITT írtunk korábban.Hornyák Viktor Gyárfás Tamás korszakos ellenlábasa a MÚSZ-ban, ő tárta fel a győri uszodával kapcsolatos hiányosságokat, amikor ott országos bajnokságot rendeztek, de nehéz stílusa miatt igen népszerűtlen. A tavaszi bizalmi szavazáson is elindult Gyárfás ellen, egyetlen szavazatot kapott – saját magától.Tóth István viszonylag ismeretlenként próbálkozik.

A MÚSZ január 8-án, tehát jövő vasárnap tartja rendkívüli tisztújító közgyűlését, amelyen megválasztják az új elnököt. Az elnökség többi tagja marad pozíciójában.

Gyárfás Tamásnak azok után kellett távoznia, hogy Hosszú Katinka egy éven át tartó, több hullámban jelentkezett harcot folytatott az úszószövetség megújításáért, novemberben pedig már a MÚSZ-elnök távozását is követte. Törekvéseihez számos úszó, olimpiai bajnok sportolók is csatlakoztak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »