Íme egy külföldi lap, amely kiáll Orbánék lépései mellett

A minket védő Magyarország bátorsága címmel közölt kommentárt a Valeurs Actuelles című jobboldali francia hetilap.

Az Európát sújtó példátlan migrációs hullámmal magyarázható „a magyar miniszterelnök energikus reakciója” – írta a Valeurs Actuelles a francia külügyminiszter magyar határzárat bíráló kijelentéséről.

Hírdetés

A lap idézett Orbán Viktor tusnádfürdői beszédéből, miszerint „látniuk kell az összefüggést a EU-ba bevándorló tömegek és a terrorizmus térnyerése között, és azt is, hogy a törvénytelen bevándorlók hozzájárulnak a munkanélküliség növekedéséhez…, növekszik a bűnözés”, valamint azt, hogy „azt szeretnénk, ha Európa az európaiaké maradna”.

A cikkszerző Frédéric Pons szerint ez a világos megállapítás valószínűleg jobban megdöbbentette Laurent Fabius francia külügyminisztert, mint maga az illegális bevándorlás okozta veszélyek.

Az a szándék, hogy a helyzetet (Magyarország) ellenőrzés alatt akarja tartani, Európa többi részét is megvédi” – közölte a szerző. Azt is megemlítette, hogy Bulgária, Görögország és Spanyolország is hasonló határzárat épített, de akkor senki nem hallotta a francia külügyminisztert tiltakozni.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »