Íme, az új kormány névsora

Íme, az új kormány névsora

A miniszteri tisztségből távozó nagy neveket, és eddig ismeretlen újakat is találunk a negyedik Orbán-kormány minisztereinek listájában. Itt nem hivatalos, teljes névsor!

Megszerezte a negyedik Orbán-kormány teljes névsorát a Figyelő. A lap arról ír, a miniszterek neve többé-kevésbé végleges lehet, habár nem kizárt, hogy lesznek változtatások.

Orbán Viktor kormánya eszerint a következő tagokból fog állni:

Rogán Antal, Varga Mihály, Pintér Sándor, Szijjártó Péter és Trócsányi László megtarthatta a harmadik Orbán-kormányban viselt tisztségét. Így Rogán a Miniszterelnöki Kabinetirodát, Varga a Nemzetgazdasági Minisztériumot, Pintér a belügyi, Szijjártó a külügyi, Trócsányi pedig az igazságügyi tárcát viheti tovább.

Gulyás Gergely a nemrégiben a kormánypozíciójáról lemondó Lázár János tisztségét veszi át. Ezentúl tehát a Fidesz frakcióvezetője lesz a kancelláriaminiszter, így a Kormányinfókon is vele találkozhatunk majd.

A Figyelő szerint Simicskó István honvédelmi minisztert Benkő Tibor vezérezredes váltja.

Államtitkárból miniszterré avanzsál Palkovics László. Palkovics innovációs és felsőoktatási miniszterként fog dolgozni.

Hírdetés

Az előző ciklussal ellentétben női tagja is lesz a kormánynak: Bártfai-Mager Andrea 2016 óta postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztosként dolgozott, most ő áll majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élén. Bártfai-Mager 2001-től a Nemzeti Banknál, a Gazdasági Versenyhivatalnál, 2010 után pedig a Magyar Közlönynél dolgozott. Kormánybiztosi tisztségének átvétele előtt az MNB Monetáris Tanács tagja lett. Bártfai-Mager Seszták Miklóst váltja.

Fazekas Sándor sem marad a földművelésügyi tárca élén, az új miniszter Nagy István lesz. Nagy 2006 és 2010 között Mosonmagyaróvár alpolgármestere, volt, majd 2010-ben a város polgármesterévé választották, és országgyűlési mandátumot is szerzett. Dolgozott a Számvevőszéki és költségvetési Bizottságban, és tagja volt a szocialista kormányok intézkedéseit vizsgáló albizottságnak is, s 2013-tól tagja lett a mezőgazdasági bizottságnak. A 2014-es választásokon szintén parlamenti mandátumot szerzett.

Balog Zoltán utódja Kásler Miklós, Széchenyi-díjas magyar onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lesz. Az EMMI új vezetője 1992-ben már az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa lett, két évvel később egyetemi tanárként dolgozott, majd 1998-tól tanszékvezető lett. Tudományos tevékenysége során 4 orvosi szakkönyvet, 65 könyvrészletet, és több mint 250 közleményt jegyzett, orvosi kongresszusok százain tartott előadást.

A miniszterré előléptetett Gulyás Gergely frakcióvezetői tisztségét Kocsis Máté veszi át. Kocsis 2009 óta Józsefváros polgármestere, most pedig a kormánypárt parlamenti frakciójának vezetését látja majd el.

Figyelő

 

The post Íme, az új kormány névsora appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »