Íme az „európai módja” egy vita rendezésének!

Egy görögországi török kisebbségről szóló konferenciát szakított félbe az Arany Hajnal EP-képviselője.

Kisebb közjáték zajlott le Sógor Csaba, Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben politizáló európai parlamenti (EP-) képviselő eladásán. A T-Rex blog azt írja, az Egyesülési szabadság Görögországban – joghézag az európai kisebbségi jogok terén című konferenciát Lamprosz Fontulisz, a neonáci Arany Hajnal EP-képviselője szakította félbe három párttársával együtt, nem éppen európai stílusban.

Arról próbálták informálni az előadást tartó Sógort, hogy bizony Görögországban nem létezik kisebbség. Az üvöltözésre válaszul az RMDSZ-es politikus megkérte képviselőtársát, ha nem tud illő módon viselkedni, távozzon a teremből, majd miután látta, hogy szavai nem érnek célt, nemes egyszerűséggel közölte vele, hogy fogja be és tűnjön el. Ekkor bekapcsolódott egy másik arany hajnalos is, és kisebb kiabálással fűszerezett veszekedés kerekedett. Sógor megfenyegette Fontuliszt, hogy hívja az őröket, Fontulisz pedig azzal vádolta Sógort, hogy a törökök pénzelik őt. Az RMDSZ-es politikus erre válaszul közölte párttársával, azért gondolja így, mert egy civilizálatlan ember.

A szélsőjobbos politikus végül távozott, de még odaszúrta Sógornak, hogy szégyellje magát. A videó minden perce arany, alább meg is tekintheti.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »