Íme az első magyarországi kórház, amely megtagadja a magzatgyilkosságokat

Íme az első magyarországi kórház, amely megtagadja a magzatgyilkosságokat

A Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza lesz Magyarország első olyan kórháza, amelyben nem fognak abortuszt végrehajtani – nyilatkozta a Családhálónak Dr. Velkey György főigazgató.

Velkey azt mondta, hogy sokszor és sokféleképpen megfogalmazódott már náluk az az igény mind egyházi, mind társadalmi részről, hogy a szülészeti ellátásban nagy szükség volna egy új szemléletű modellre. Ezért a kórház új szülészetének a három alappillére a természetes, kevésbé medikalizált, ugyanakkor teljes biztonságot adó szülészeti háttér megteremtése, az élet védelmének a hangsúlyozása, tehát egy abortuszmentes szülészet, valamint a szülészetre rárakóott anyagi disszonanciák kitisztítása, azaz egy világos pénzügyi rendszer megteremtése.

Hírdetés

A lapnak adott interjúban rákérdeznek arra, „tehát az új szülészeten egyáltalán nem fognak abortuszokat végezni?” Mira a főigazgató azt mondta, hogy „Így van!”. Hozzáteszi: nincs még egy ilyen kórháza az országban, jelenleg az abortusz végzése a protokoll része. Elmondja azt is, hogy az abortuszt jelenleg „rendszerszerűen” kötelező elvégezni, ha egy “anya” azt kéri. Ugyanakkor úgy véli, hogy van egy jelentős réteg Magyarországon, amelynek tagjai ezzel nem értenek egyet, és úgy gondolja, hogy megvalósítható kell legyen egy olyan intézmény, ahol nem történik terhességmegszakítás.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »