Íme a világ legvonzóbb úti céljai

Íme a világ legvonzóbb úti céljai

Bár 2015-ben még Nagy-Britannia legkevésbé romantikus városának címét nyerte el, idén 2016 legvonzóbb turistacélpontjai közé sorolta a többnyire ismeretlen Hull városát az útikönyveket kiadó Rough Guides.

Az Anglia északkeleti részén, az Északi-tenger partján fekvő Hull (teljes nevén: Kingston upon Hull) a neves londoni kiadó tízes listáján a nyolcadik helyre került, noha egykor az ország legkevésbé élhető városai közé sorolták. A lista első helyén az izlandi főváros, Reykjavík áll, míg a második Mexikóváros, a harmadik pedig Szöul lett.

Különleges helyi kreativitás

A 2017-es évre Hull elnyerte a Nagy-Britannia kulturális fővárosa címet, a Rough Guides indoklása szerint a listán elért helyezést is az erre az eseményre való felkészülésnek köszönheti a település.
A kiadó honlapján közzétett lista kiemeli, hogy Hull 2017-re „bővelkedni fog az új szállodákban és éttermekben, és még inkább abban a különleges, sajátosan helyi kreativitásban, amely mindig is jellemezte a várost.” Emellett megemlékeznek Hull kiváló múzeumairól, hangulatos kocsmáiról és macskaköves utcákkal tagolt festői történelmi városrészéről is.

Hírdetés

A városközpont fejlesztése

Steve Brady, Hull városi tanácsának vezetője üdvözölte a Rough Guides listáját, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy legfontosabb feladatuk a település lakosságának meggyőzése. Jelenleg több nagyszabású projektet valósítanak meg Hullban, köztük a városközpont több mint 28 millió dolláros (mintegy 8,1 milliárd forintos) fejlesztését.

Hullt a 12. század óta használják tengeri kikötőként, a városi címet a 19. század végén nyerte el, jelenleg mintegy 258 ezren lakják. Leghíresebb szülötte William Wilberforce, aki a brit parlament tagjaként kulcsszerepet játszott a rabszolga-kereskedelem eltörlésében, szülőhelye ma a város egyik nevezetessége.

A Rough Guides szombaton kihirdetett, 2016 legjobb városait tartalmazó listáján szerepel a szlovén főváros, Ljubljana, a lengyelországi Wroclaw, az amerikai Nashville, a holland Amszterdam, a kanadai Vancouver és az indiai Agra, a Tádzs Mahal városa is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »