Íme a "roma emberek mindennapi életben betöltött szerepe": a rezet leadták, a pénzt ellopták, a tyúkot megfőzték

Íme a "roma emberek mindennapi életben betöltött szerepe": a rezet leadták, a pénzt ellopták, a tyúkot megfőzték

"A nemzetközi roma nap a cigányság által őrzött generációkon és társadalmi csoportokon átívelő, értékteremtő szerepén túl, a roma emberek mindennapi életben betöltött szerepére is próbálja felhívni a figyelmet" – írta tegnapi közleményében az ORÖ. Nos, aki fellátogat a rendőrség honlapjára, naponta talál tucatjával példát "a roma emberek mindennapi életben betöltött" sajnálatos szerepére.

Íme három jellegzetes példa a legfrissebbek közül:

Bejelentés érkezett a rendőrségre, mert ismeretlen személy bement egy jászapáti családi ház udvarára 2021. március 8-án 17 óra és március 9-én 17 óra között, és az ólból kerti szerszámokat, elektromos fűnyírót, locsolócsövet, valamint egy tyúkot tulajdonított el.

A rendőrök adatgyűjtést követően azonosították, majd elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 30 éves helyi lakost, akit gyanúsítottként kihallgattak.

A terhelt beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a fűnyíróból kiszerelte a rezet és azt leadta, a kerti szerszámokat eladta, míg a tyúkot az anyósa megfőzte.

Hírdetés

A sofőr mellől lopták el a pénzt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. március 2-án 17 óra 28 perc körül egy férfi állította meg a VI. kerületi Lovag utcában haladó sértett autóját, majd a társával beültek a járműbe. Miközben a jármű vezetőjét szóval tartották, magukhoz vették a kocsi középső kartámaszánál lévő 2000 eurót, majd kiszálltak és távoztak a helyszínről.

Nem kapott elég pénzt: szóváltás, majd rongálás

A Miskolci Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 36 éves férfival szemben.

A gyanúsított 2021. március 31-én az esti órákban a Miskolc, Kiss tábornok úton egy társaságtól pénzt kért. A megszólított férfiak adtak is némi összeget, amit az elkövető kevésnek tartott, így "szóváltás alakult ki közöttük". Ennek során a gyanúsított lefejelte egy parkoló autó motorháztetejét – ami behorpadt -, majd a helyszínről eltávozott.

A járőrök a személyleírás alapján még az utcán elfogták a férfit, akit a rendőrkapitányságra előállítottak. Fényképet sajnos nem közöltek róla, még Minecraft-kiadásban sem…


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »