Íme a legvagyonosabb férfi és női színészek listája

Íme a legvagyonosabb férfi és női színészek listája

Idén a leggazdagabb színészek listáját szinte csak férfiak uralták. Az elmúlt évekhez képest jelentős átrendeződés nem volt a legjobban megfizetett sztárok rangsorában – írja a Világgazdaság.hu.

A gazdasági portál a Forbes magazin legjobban kereső férfi és mozisztárok listájára hivatkozva. A rangsorból például az is kiderül, hogy a világ 10 legjobban fizetett férfi színésze együttesen 748,5 millió dollárt keresett egyetlen év leforgása alatt (2017. június 1-től 2018. június 1-ig.)

A leggazdagabb színészek között azonban csak egyetlen nő szerepel – bár hivatalosan ilyen közös listát nem állítottak össze.

George Clooney 239 millió dollárral rendelkezik. Vagyonán nagyot dobott, mikor a Diageo brit italgyártó megvásárolta Clooney Casamigos nevű tequila márkáját 700 millió dollárért, amelyen persze nem egyedül osztozott: két barátjával hozta létre a italmárkát 2013-ban.

Dwayne „The Rock” Johnson vagyona 124 millió dollárra rúg. A Spotted nevű kutatócég szerint Johnson és az amerikai Under Armour nevű sportruházat-forgalmazó együttműködése ma az egyik legdominánsabb piaci szereplő Amerikában.

Robert Downey Jr. 81 millió dollárjával a harmadik a sorban. A Marvel-filmek sztárja, aki Vasemberként menti meg a világot. A karakter volt már mellékszereplő is: a Pókember: Hazatérés című filmben is megjelent, Peter Parkernek nyújtott iránymutatásaiért 15 millió dollárral jutalmazta a stúdió.

A negyedik helyezett szintén a Marvel moziverzum hőse: Chris Hemsworth, alias Thor 64,5 millió dolláros vagyonnal rendelkezik. Az általa megformázott szuperhős ráadásul elemében van, a Bosszúállók: Végtelen Háború gyakorlatilag a Thor harmadik részének felel meg, így azon Marvel-hősök közé tartozik, akikben még van hova erősíteni.

Az ötödik helyen Jeckie Chan áll, 45,5 millió dollárral. Kína elsőszámű sztárja, aki mellesleg harckoerográfus, kaszkadőr, procuder, rendező, forgatókönyvíró, énekes és vállalkozó is egyben, eddig több mint 200 filmet forgatott, 2016-ban pedig tiszteletbeli Oscar-díjat is kapott.

A hatodik a sorban Will Smith 42 millió dollárral. A Netflixen megjelent legutóbbi fantasy-akció filmjéért, a Bright-ért  (Tündérek és Orkok) 20 millió dollárt zsebelt be, bár a film vegyes fogadtatásra talált. Korábban is kiemelkedő gázsit kapott filmes alakításaiért.

Hetedik helyen az indiai Akshay Kumar áll, 40 millió dolláros vagyonnal. A színész társadalmi felelősségvállalásban is jeleskedik, például csatlakozott az indiai kormányzat higiéniai kampányához. Kumar több cég reklámarca is egyben.

Adam Sandler 39,5 millió dollárral a nyolcadik a listán. A vígjátékok egyik jeles nevettetője – aki rekordszámú Arany Málna-jelöléssel „büszkélkedhet – több filmjéért is kapott nyolcszámjegyű fizetést.

Hírdetés

A kilencedik Salman Khan, vagy Szalmán Hán, az indiai filmgyártás másik kiemelkedő színésze, akinek vagyona 38,5 millió dollárra rúg. Többek között a Suzuki márka reklámarca is.

A végére megint egy Marvel szuperhős kerül, Chris Evens, alias Amerika Kapitány 34 millió dollárral a tizedik a listánkon. Az egyik legjobban kereső Hollywoodi színész. Nemrég bejelentette, hogy a Bosszúállók 4. részében ölti magára utoljára Amerika Kapitány gúnyáját.

A női színészek feltűnően lemaradtak vagyon terén férfi kollégáiktól. Ha lenne összesített lista, azon csak egy női színész, mégpedig Scarlett Johansson, avagy a Fekete Özvegy (szintén Marvel) kapna helyet. Vagyona 40,5 millió dollárra tehető.

A hölgyek listáján a második helyet Angelina Jolie kapta 28 milliós vagyonával, aki nemrég kezdte meg Demóna (angolul Maleficent) 2014-ben megjelent, Walt Disney Pictures által jegyzett fantasy film folytatásának forgatását.

Jennifer Aniston, a Jóbarátok Rachele 19,5 millió dolláros vagyonnal rendelkezik, jelentős bevételei vannak reklámtevékenységből is.

Jennifer Lawrence (X-Men, Éhezők viadala) Oscar-díjas színésznő 18 millió dollárral a negyedik a hölgyek listáján – mindössze 28 éves,úgyhogy van még ideje feljebb törni.

Reese Whiterspoon 16,5 millió dolláros vagyonnal büszkélkedhet. A legnagyobb sikert a Mindenütt nő című produkcióért zsebelhette be, a film az első hétvégén 35 millió dollárt hozott a konyháta, összesen pedig 127 milliót csak az Egyesült Államokban.

Hatodik helyen Mila Kunis áll, 16 millió dollárral. A 2008-as Lepattintva című mozival futott be. Ma szinkronszínészként dolgozik a Family Guy című rajzfilmsorozaton.

Hetedik helyen Julia Roberts következik a maga 13 millió dolláros vagyonával. Az Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő volt már gazdagabb is, az első női színé volt, akinek vagyona meghaladta a húszmillió dollárt, majd egészen 25 millióig jutott. Ma valamivel szerényebben élhet…

Nyolcadik a listákon Cate Blanchett. A kétszeres Oscar- és többszörös Golden Globe-díjas ausztrál színésznő és filmrendező összesen 71 filmben szerepelt.

Melissa McCarthy (kilencedik) 12 millió dolláros vagyont tudhat magáénak. Nemrég azonban nagyot bukott. A Haláli bábjáték című filmje az év leggyengébb produkciója volt.

Tizedikként Gal Gadot következik, 10 millió dolláros vagyonnal. Az izraeli származú színésznőnek a sikert a DC stúdió Csodanője hozta el.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »