Íme, a japánok álom traktorja

Íme, a japánok álom traktorja

A napokban mutatta be új fejlesztését az Oszakában található Kubota japán traktorgyár. Az elektromos meghajtású, mesterséges intelligenciával ellátott autonóm munkagépet Álom Traktornak nevezték el.

A Kubota folyamatosan dolgozik az intelligens gazdálkodási feltételeket megvalósító legújabb technológiai termékeken, amelyek lehetővé teszik a gazdák számára, hogy leküzdjék a termeléssel kapcsolatos kihívásokat.

A cél az volt ezzel a berendezéssel, hogy korlátozzák az emberi munkaerőt és precíziós gazdálkodási megoldásokat adjanak a japán mezőgazdaság kihívásaira, ideértve az elöregedő gazdálkodói társadalmat és a munkaerőhiányt is.

Fejlesztéseinek köszönhetően sikeresen jelenik meg a piacon olyan termékekkel, amelyek megfelelnek a helyi igényeknek, javítják a jövedelmezőséget és csökkentik a negatív környezeti hatásokat.

Hírdetés

A futurisztikus formatervezést a természettel való harmónia és a környezetvédelem gondolata ösztönözte.

Az Álom Traktor meghajtása teljesen elektromos, lítium-ion akkumulátorok és napelemek kombinálásával működik, amelynek köszönhetően a mezőgazdasági tevékenység környezetbaráttá válik.

A négy lánctalpas hajtásrendszer stabil önálló vezetést tesz lehetővé még az elárasztott rizsföldeken és egyenetlen terepen is. A traktor rendszere beállítja a gép magasságát és a szerkezetet az adott körülményekhez igazítva az optimális magasságban tartja, amely lehetővé teszi a különféle agrotechnikai műveletek hatékony végrehajtását. Nagy stabilitást, tapadást igénylő feladatok esetén képes a súlypont csökkentésére, a növények fölötti mozgást igénylő műveletek esetén pedig képes szabályozni a magasságát.

A négy hernyótalp sebessége megváltoztatható, ami lehetővé teszi, hogy kis fordulási sugarat érjen el, ha különféle típusú terepen autonóm üzemmódban dolgozik.

Az 1890-ben alapított Kubota Corporation mezőgazdasági traktorok, talajművelő gépek, építőipari gépek és ipari motorok vezető gyártója, jelenleg több, mint 110 országban rendelkezik fiókteleppel, és 2018-ban 17 milliárd USD bevételt ért el.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »