Íme a bíboros, aki legyalulta a pápát

Íme a bíboros, aki legyalulta a pápát

A katolikus pápa (sajnos) ismét nem bölcs vezetői, hanem emberi arcát mutatta, amikor az EU-s választások rajtján a bevándorlópártiak mellett kampányolt. Ami, mint az egyre gyakrabban kiderül, nem csoda, hisz velünk együtt ő is gyarló ember.

Viszont 6-án, az EU kampány indulásánál – botcsinálta politikusként – olyan (méltatlan) kijelentéseket tett a milánói San Carlo Intézet professzoraival és diákjaival találkozva, amely Isten földi helytartóját járathatja le az egyház sok-sok migrációt megszenvedett hívével szemében. Vagy nem…
De döntse el ezt a kedves olvasó.

(Az eredeti írás itt található: http://w2.vatican.va/content/francesco/it/speeches/2019/april/documents/papa-francesco_20190406_istitutosancarlo-milano.html)

Néhány gondolat az intézet által szervezett beszélgetésből:

– „…ne félj a bevándorlóktól. A migránsok azok, akik mindig gazdagságot hoznak.”
– „Ma kísértésben élünk, a falak kultúrájának kísértését, a falak, a szív falainak, a föld falainak felemelésével megakadályozzuk a találkozót más kultúrákkal, más emberekkel. Aki pedig felemel egy falat, aki építi a falat, az az épített falakon belül rabszolga lesz, horizont nélkül, mert ott hiányzik a másság.”
– „…be kell fogadni, be kell vonni a migránsokat; hogy értékeiket ismerjük és megvalósítjuk az értékcserét.”
– „Amire szükségünk van: nyitott kultúra amely lehetővé teszi számunkra, hogy a külföldieket, a migránsokat, a másik kultúrához tartozókat figyelembe vegyük és értékeljük.”

Mondta Soros György.

Hírdetés

a, bocs, persze ő is, de most nem! Mert mondta Bergolio. Vagy Ferenc? Vagy a Pápa?

Ne elégedjünk meg ennyivel, idézzünk egy olyan katolikus méltóságot, aki a kultúrák kereszttüzében él, aki testközelből látja, érzi, milyenek az iszlám és a kereszténység találkozásának, együttélésének „örömei”.
Robert Sarah guineai (néger) bíboros a következőket nyilatkozta a francia Valeurs Actuelles-ben.

„Isten szavával elősegíteni a migrációt annyit jelent, mint félremagyarázni azt. Istennek nem szándéka viszályt kelteni.”
Mondott ennél cifrábbat is.
„Az egyház nem támogathatja ennek az újfajta rabságnak a létrejöttét, amit a migráció jelent.” (Arról beszélt, hogy olcsó, kiszipolyozható munkaerőnek tekinti a nemzetközi tőke a bevándorlókat.)
És…
„Ha a Nyugat folytatja ezen a végzetes úton való haladását, nagy a kockázata annak, hogy alacsony natalitása miatt eltűnik az idegen invázió miatt…”
Vagy…
„Az én hazám főként muzulmán (85% – a szerk., 4-8% keresztény), úgy gondolom, én tudom, miről beszélek.”
Sőt, az elmúlt héten Marokkóban a következőket mondta Sarah kardinális:
„Ha Európa és felbecsülhetetlen értékei eltűnnek, az iszlám az egész világot megtámadja majd.”
Mindenki saját meggyőződése (vallása?) szerint döntse el, melyik katolikus vallási vezető szavai állnak közelebb a józan eszét használó emberéhez.
Mert a Sarah és Bergolio migrációról alkotott véleményének bizony nincs közös nevezője!

Üdvözlet,
 KJ
 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »