Imádkozó zsidókra támadtak vasrudakkal egy jeruzsálemi zsinagógában – a saját fajtársaik

Imádkozó zsidókra támadtak vasrudakkal egy jeruzsálemi zsinagógában – a saját fajtársaik

Jeruzsálemben súlyos antiszemita bűncselekmény történt még hétfőn este: egy ortodox zsinagógában imádkozó zsidókra rárontottak vasrudakkal és deszkadarabokkal felfegyverkezett, paprikagázt permetező fiatalok, miután az előbbiek nem egyeztek bele, hogy szépszerével meglopják őket. A tolvajbanda két tagja még aznap este elvette egy talmudista fiatal telefonját, amit csak 100 sekel ellenében adtak neki vissza. Az antiszemita zsidó bűnbanda hat tagját már le is tartóztatta az izraeli rendőrség – derül ki a Válláh!Hádásot hírportál közléséből.

Jeruzsálemben deszkadarabokkal és vasrudakkal felfegyverkezett fiatal zsidó fiúk csoportja zsinagógában támadt egy hászid zsidó közösség imádkozóira. A súlyos antiszemita bűncselekményre még hétfőn este került sor, ám az izraeli rendőrség csak ma reggel, az összes elkövető kézrekerítése után közölte az esetet a sajtóval. A történet azzal kezdődött, hogy először három 13-15 év körüli kiskorú zsidó fiú beszivárgott a zsinagógába azzal a szándékkal, hogy a levetett kabátok zsebeiből értéktárgyakat lopjanak, ám kiszúrták, hogy a helyszínen térfigyelő kamerák vannak, s ekkor gyorsan taktikát változtattak: arcukat csuklyával igyekeztek elfedni, helyet foglaltak a padokban, s elkezdtek értéktárgyak után kotorászni a padokra letett kabátok zsebeiben.

Hírdetés

Az egyik kevésbé elmélyülten imádkozó ortodox azonban észrevette a három fiatalt, s azonnali távozásra szólította fel őket. A fiatalok viszont úgy felháborodtak a kitessékelésen, hogy a környéken váró, arcukat szintén csuklyával eltakaró, s ezen kívül deszkadarabokkal és vasrudakkal is felfegyverkezett társaikkal visszatérve berúgták a bejárati ajtót, majd bosszúból – amiért előtte megakadályozták őket a lopásban – elkezdték csépelni a zsinagóga gondnokát és néhány további imádkozót, miközben paprikagázt is permeteztek az arcukba. Az imádkozó zsidók hanyatt-homlok menekültek a zsinagógából és értesítették a rendőrséget, ám mire az kiérkezett, a fiatalok már elhúzták a csíkot.

A zsidó fiatalok ámokfutásának ezzel még nem lett vége, mert néhány órával később közülük kettő egy ortodox talmudistára támadt, elvették tőle a telefonját, majd 100 sekel fejében nagy kegyesen visszaadták neki. A talmudista fizetett, mint a katonatiszt, ám utána a visszavásárolt telefonján értesítette a rendőrséget, amely ezúttal gyorsabb volt, és rövid időn belül elcsípte, letartóztatta a fiatalokat, akik a rendőrségen aztán szépen „daloltak”, aminek következtében a tolvajbanda további négy tagját is elfogták.

El-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »