Imádják a Magyar Házat a riói olimpián

Imádják a Magyar Házat a riói olimpián

A magyar olimpikonok sikerei miatt egyre nagyobb az érdeklődés a magyar sportsikereket, gasztronómiát, kultúrát bemutató pavilon iránt.

A riói az első olyan olimpia, ahol a Magyar Olimpiai Bizottság külön magyar nemzeti pavilont állított fel. És úgy tűnik, a kezdeményezésnek egyre nagyobb sikere van.

A Magyar Ház a nyitóünnepségen Rio de Janeiróban 2016. augusztus 5-én, a nyári olimpia megnyitóünnepségének napján. A Magyar Ház – amelyben az olimpiai sikereket és a 2024-es budapesti pályázatot bemutató interaktív tárlat is látható – a Lagua Rodrigo de Freitas tó partján egy lovas klubban található, ahonnan kilátás nyílik a Megváltó Krisztus-szoborra, azaz Rio egyik jelképére.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

A brazil látogatók, a külföldi újságírók és a különböző országok sportdiplomatái is elismerően beszélnek a magyar házról, vannak, akik azt mondják, ez a legjobb nemzeti pavilon Rióban.

Hírdetés

Sokan családostól érkeznek, és míg a gyerekek élvezik a digitális játékokat, a felnőttek megismerkedhetnek a magyar gasztronómia remekeivel. A vendégeket egy interaktív tárlat is várja, ami legendás emlékekkel, filmekkel és fényképekkel mutatja be a legmeghatározóbb magyar sportsikereket.

Az ide látogató külföldiek megismerhetik Magyarország legszebb helyeit, és meghívást kapnak, hogy töltsék nálunk a 2017-es nyarat. A pavilonban bemutatkozik a budapesti vizes világbajnokság, a Sziget, valamint a Brain Bar Budapest és számos más izgalmas program.

A háznak amúgy saját zenei világa van, amit népszerű hazai elektronikus zenészek, Dj Bootsie es Deutsch Gábor „Anorganik” készítettek.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

The post Imádják a Magyar Házat a riói olimpián appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »