Ilyet még biztosan nem látott a Szabadság híd – de a fővárosiak sem

Ilyet még biztosan nem látott a Szabadság híd – de a fővárosiak sem

Sajgó Szabolcs, a Párbeszéd Háza igazgatója, jezsuita szerzetes katolikus szentmisét tart a hídon július 28-án délelőtt 10-kor.

Idén is lesz Szabihíd, amikor július négy hétvégéjén a gyalogosok vehetik birtokba a fővárosi Szabadság hidat. Az egyik nap délelőttjét kihasználva, július 28-án Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes szabadtéri misét hirdetett a hídra délelőtt 10 órára.

„Három évvel ezelőtt júliusban a Szabadság híd le volt zárva, és akkor Budapest fiataljai hatalmas örömmel birtokba vették a főváros támogatásával, a Valyo, vagyis a Város és Folyó önkéteseinek segítségével. Július valamennyi hétvégéjén péntek éjféltől vasárnap éjfélig szünetel a közúti forgalom. Mindenkit biztatnak, hogy saját maga is szervezzen eseményeket, mert bár lesznek központi szervezésű programok is, Budapest lakossága, elsősorban a fiatalok úgy vehetik saját használatba a hidat, hogy az élmény lesz mindenkinek” – fejtette ki az InfoRádióban Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, katolikus pap.

Hírdetés

Őt a szervezők keresték meg azzal, hogy milyen szép lenne, ha július 28-án, az utolsó lezárt napon egy szentmisével búcsúztatnák el ezt az időszakot.

„Boldog örömmel igent mondtam rá, hiszen mindennek, ami a közösséget erősíti ebben az atomizálódott világban, jó, ha prioritást adnak” – tette hozzá Sajgó Szabolcs, aki szerint minden fontos, ami az egész embert szolgálja, segít a valódi identitását megtalálni, ezért reméli, hogy

mindenki, aki ott lesz, úgy ünnepel, hogy az a benne lévő jót fogja növekedésre serkenteni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »