Ilyen volt október 23. – Árulózás a Corvin közben, bolsevik leszármazottak a Városháza parkban (Helyszíni + képek, videók)

Ilyen volt október 23. – Árulózás a Corvin közben, bolsevik leszármazottak a Városháza parkban  (Helyszíni + képek, videók)

A Hunhír.info munkatársai az október 23-ai megemlékezések sorát a Mi Hazánk Corvin közi rendezvényén kezdte délben, majd a Jobbik, a Légió Hungária és Karácsony Gergely műsora volt terítéken.

A napot a Mi Hazánk rendezvényén kezdtük délben, ahol a szervezők kiemelték: “az áruló Jobbik” miatt kényszerültek ilyen lehetetlen időben tartani megemlékezésüket. A felszólalók közül többen és többször is névvel árulózták le egykori jobbikos társaikat, külön kiemelve Vona Gábor egykori pártelnök romboló szerepét.

Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője rövid történelmi visszatekintésében kiemelte Franco tábornok szerepét. Hangsúlyozta: jelenleg a jelenlévő 300-400 ember az, aki méltó utóda 56 hőseinek.

Míg a Jobbik megemlékezésére várakoztunk, kaptuk folyamatosan a híreket, miszerint a liberális média a Mi Hazánk részéről támadást vizionált a Jobbik rendezvénye ellen. Később információ érkezett arról, hogy a Légió Hungária tagjai szivárványos zászlót gyújtogattak az Auróránál, valamint formaruhában masíroztak a városban. Ekkor már az ő jelenlétük kapcsán is felvetődött egy Jobbik-elleni támadás. Szinte könnyeket fakasztó, hogy ilyen szorosra vonták a köteléket a neoliberálisok legújabb szövetségesükkel. Az aggodalom kézzel tapintható részükről, nincs irónia, nincs cikizés, csak az őszinte féltés.

Hírdetés

16 órakor startolt a Jobbik Corvin közi megemlékezése. Feltehetőleg a médiában megjelent hírek hatására három autóbusznyi készenléti rendőr vette körbe a rendezvény helyszínét. A rendőrök többen voltak, mint a Jobbik rendezvényén megjelent 80-100 fő. A kezdés után nem sokkal megjelent kb. 20-25 elégedetlen egykori jobbikos, közülük többen a Betyársereg tagjaiként, de nem a sereg formaruhájában. Egyikük, Budaházy György sógora szerette volna felelősségre vonni Z. Kárpát Dánielt a Jobbik által produkált pálfordulásért, ámde érdemi vita helyett Z. Kárpát folyamatosan kilakoltatásra akarta invitálni.

A Vadhajtások felvétele
A bevonuló elégedetlenkedők hazaárulók skandálásával fejezték ki elégedetlenségüket, valamint egy WC-papír guriga is repült Jakab Péter jobbikos frakcióvezető felé, miközben felszólalt. A tömegből páran verbálisan inzultálták az ellentüntetőket, akiket a rendőrök tisztes távolságba kísértek, majd többsoros rendőrsorfallal vették körbe a Jobbik rendezvényét. Budaházy sógorát, valamint tudósítónkat is igazoltatták a rendőrök.

A Vadhajtások felvétele

Pongrátz Andrásra fotósok és rendőrök gyűrűjébenFotó: Moncsi – Hunhír.info

Ekkor lettünk figyelmesek Pongrátz András bácsira, aki a körúton igyekezett a Jobbik rendezvénye felé és szerette volna lefényképezni, ahogy az “áruló jobbikosokat védik a magyar rendőrök”. Természetesen azonnal többen köré sereglettek és vigyáztak rá, de erre nem nagyon volt szükség, mert a jobbikos megemlékezésen résztvevők a hátukat mutatták neki.


Fotó: Moncsi – Hunhír.info

Karácsony Gergely fővárosi rendezvényén Bibó Istvánt és Göncz Árpádot idézve bolsevikok leszármazottai emlékeztek fővárosi agymosottak előtt 56 hőseire, ami már önmagában is eléggé álságos és gyomorforgató. Gerendás Péter bazsevált, Hernádi Judit, Szinetár Dóra énekeltek, közben versekkel is mímelték az 56-os megemlékezést, de mindenki a Quimby koncertjét várta.


Karácsonyék a jövendő Városháza parkban ünnepelték magukat

Karácsony 1956 hőseihez hasonlította a múlt heti önkormányzati választások balos győzteseit. Szerinte a hazafiság és az összetartozás az ’56-osok, a ’89-esek és az ő értékeik.

Az újdonsült főpolgármester nehezen tér vissza a hétköznapokba a kampányolásból: szerint menővé és zölddé kell tenni Budapestet, visszaadni a budapestieknek, ahogy a Városháza teret is majd, miután már nem lesz parkoló.

Moncsi, neva – Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »