Ilyen piros lap nincs, mégis van

Ilyen piros lap nincs, mégis van

Kör alakú piros lapot mutattak fel egy játékosnak Angliában. Egy ötödosztályú csapat kupameccsén történt mindez.

Az ötödosztályban szereplő AFC Wrexham 3–3-as döntetlent játszott Walesben a másodosztályú Sheffield Uniteddel az angol labdarúgó FA-kupa 4. körében. A meccset azért megismétlik, de ebben semmi különös nincs. Az már sokkal érdekesebb, hogy a kiállított Daniel Jebbison kör alakú piros lapot kapott.

A nso.hu által észrevett Givemesport-cikkben írtak szerint a kör alakú piros lap két szempontból hasznos. Egyrészről a színtévesztő játékosoknak nyújt segítséget, másrészről pedig a játékvezetők munkáját is megkönnyíti, mert így a zsebükben kotorászva tapintásból meg tudják különböztetni a sárga és piros lapot egymástól.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */ ado.slave('adoceanindexhuokdtbqijve', {myMaster: 'dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47', onServerEmission: function(){document.getElementById("y-adoceanindexhuokdtbqijve").classList.add("uysdfa6ds");}, onServerEmissionEmpty: function(){} });

A Premier League-ben egyébként a 2000-es évek elején már debütált a kör alakú piros lap, de most kupameccsen is „bemutatkozott”.

(A nyitókép illusztráció.)

Nyitókép: leolintang/Getty Images

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »