Ilyen nincs: három napig nem mentek ki az autóbalesethez a skót rendőrök

Három nappal a baleset bejelentése után találtak rá egy autóban egy súlyosan sérült nőre és a halott élettársára. Az ügyben vizsgálatot indítottak.

A két áldozatra szerda reggel találtak rá Stirling közelében – közölte a skót rendőrség. A gépkocsit vezető 28 éves férfi már halott volt, utasát, egy 25 éves nőt válságos állapotban szállították egy glasgow-i kórházba. 

A rendőrség beismerte, hogy a balesetet már vasárnap jelentették, de arról nem szólt, miért nem intézkedtek azonnal a bejelentés után. Kate Thomson, a helyi rendőrség egyik vezetője elmondta, hogy a rendőrség vasárnap kapott telefonos bejelentést az útról letért gépkocsiról.

Hírdetés

A bejelentésre a rendőrség nem reagált – ennek okáról most folyik a vizsgálat. Szerdán újabb bejelentés érkezett, mire végül intézkedtek. A késlekedés feldühítette a nő apját, aki a Facebook közösségi portálon fejezte ki értetlenségét, hogyan hagyhatta figyelmen kívül a rendőrség az első bejelentést.

Az elhunyt férfi apja kijelentette, hogy egy azonnali beavatkozás sem menthette volna meg a fia életét, aki a „balesetkor életét vesztette”. „A fiatal nő esetében azonban ez számíthatott” – jelentette ki a férfi a Daily Record című lapnak.

Willie Rennie skót liberális-demokrata parlamenti képviselő a rendőrséginél szélesebb vizsgálatot szorgalmazott. „Mindenki egyetért azzal, hogy elfogadhatatlan volt az első bejelentés és a pár megtalálása között három napot várni” – jelentette ki. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »