Ilyen még nem volt: Népszerűségi rekordot döntött Marine Le Pen

Ilyen még nem volt: Népszerűségi rekordot döntött Marine Le Pen

A francia Nemzeti Front elnökjelöltje 5 százalékponttal előzi riválisait egy friss közvélemény-kutatás szerint, írja az Express.

A jobboldali pártvezér 26 százalékos népszerűségével magabiztosa vezeti a francia köztársasági elnöki posztért zajló versenyt.

Legesélyesebb kihívója, Emmanuel Macron 21 százalékkal szellősen követi Le Pent, míg a korrupciós botrányával viaskodó Francois Fillon – akit korábban a legesélyesebb jelöltként tartottak számon – 18 százalékkal kullog a két politikus után.

Hírdetés

Ha az állás így marad, akkor az a sosem látott helyzet is előfordulhat, hogy a klasszikus politikai jobboldal helyett a „szélsőjobboldalinak” bélyegzett Nemzeti Front csatázhat majd a baloldallal a következő elnökválasztás második, mindent eldöntő fordulójában.

Marion Le Pen eddigi is vezette a népszerűségi listákat, de előnye igazán a párt múlt heti nagygyűlése után vált látványossá.

Ennek ellenére továbbra is valószínűtlen, hogy az antiglobalista forradalmat meghirdető, sikeres néppárti fordulattal operáló politikus asszony a második fordulóban meg tudná verni Macront.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »