Ilyen még nem volt, de kezdetnek jó lesz: Bermudán nem játszhatják többé azt a buzik, hogy összeházasodnak

Ilyen még nem volt, de kezdetnek jó lesz: Bermudán nem játszhatják többé azt a buzik, hogy összeházasodnak

Bermuda kormányzója, John Rankin aláírta azt a törvényt, amely visszavonja a helyi Legfelsőbb Bíróság 2017-es, az azonos neműek "házasságát" engedélyező döntését – adja hírül a Daily Caller. A cikk rámutat: először fordul elő, hogy valahol véget vetnek a "melegházasság" intézményének.

A törvényről tavaly decemberben szavaztak a képviselőházban és a szenátusban, a képviselők túlnyomó többsége támogatta a javaslatot. Azoknak az azonos nemű pároknak, akik a Legfelsőbb Bíróság döntése után frigyre léptek, nem bontják fel a "házasságát", és a ferde hajlamúak továbbra is bejegyzett élettársi kapcsolatot létesíthetnek.

Hírdetés

Walton Brown, az ország belügyminisztere kijelentette: a törvénnyel nem a helyi "meleg" közösséget kívánják kiközösíteni, csupán az egyensúlyt kívánják megtalálni a "melegházasságot" elutasító, társadalmilag konzervatív közvélemény és a "meleg párok" védelme között.

A konzervatívok ünnepelnek, mert a "melegházasság" eltörlése erősíti a hagyományos családmodellt, a törvény kritikusai viszont az "LMBT-emberek jogainak sérüléséről" beszélnek.

(DC – Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »