Ilyen lesz a húsvét: Kijárási tilalom, korlátozott gyülekezési jog

Ilyen lesz a húsvét: Kijárási tilalom, korlátozott gyülekezési jog

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő esti sajtótájékoztatóján bejelentette, szigorított korlátozó intézkedéseket vezetnek be a közelgő húsvéti ünnepek idejére, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését. Az intézkedéseket fokozott rendőri ellenőrzés mellett foganatosítják

Eszerint a kormány kiszélesítette a szükségállapotot és KIJÁRÁSI TILALOM bevezetésével korlátozza a lakosság mozgását az április 8. 00:00 órától április 13. 23:59 óráig terjedő időintervallumra. A jelzett időn belül korlátozzák a családon kívüli gyülekezési jogot. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a családtagokon kívül nem lehet találkozni például a baráti körrel vagy a másik háztartásban élő nagyszülőkkel, DE vannak kivételek.

Hírdetés

A mozgás korlátozása NEM vonatkozik a(z):

Az intézkedések betartását a rendőrség fokozott jelenléttel fogja ellenőrizni, ebben a katonaság is segíteni fogja őket. Az intézkedéseket megszegőket akár 1500 eurós pénzbírságra is büntethetik. A rendőrök űrlapot fognak kitöltetni az ellenőrzött személyekkel, és visszamenőleg kontrollálni fogják, hogy az illetőnek tényleg joga volt-e elhagyni otthonát.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »