Ilyen kevésen múlik egy ember élete – figyelmetlenség, alkohol, vakmerőség, pech

Ilyen kevésen múlik egy ember élete – figyelmetlenség, alkohol, vakmerőség, pech

A múlt heti 11 halálos közúti baleset majdnem mindegyike kicsi odafigyeléssel könnyedén elkerülhető lett volna. Így történtek.

Hogy az előző héten jó idő volt, a közúti baleseti statisztikákon is meglátszódott – hívja fel a figyelmet a Kreszváltozás.hu. 1264 ilyen jutott a hatóságok tudomására, ezekből 292 járt személyi sérüléssel, és 11 halálos baleset is történt – a tavalyinál „jobbak” a számok, a 2013-as „bázisévinél” nem.

  • A portál beszámolója szerint a múlt heti első halálos balesetet Iharosberényben történt, szeptember 28-án hajnalban. Egy 44 éves férfi tehergépkocsival elütötte a vele azonos irányban, az úttest jobb szélén kerékpározó 53 éves férfit, aki meghalt.
  • Nem sokkal ezután Budapesten, a XXI. kerületi Szent István úton egy 39 éves nő személykocsival egy, a kijelölt gyalogosátkelőhelyen átkelő 62 éves nőt ütött el.
  • Hétfőre jutott a múlt heti harmadik halálos baleset is. Tét közelében, a 83-as úton kevéssel dél után egy 28 éves férfi tehergépkocsival egy jobbra ívelő útkanyarulatban a nedves felületű úttesten elveszítette uralmát a járműve irányítása felett, lesodródott az úttestről és egy fának ütközött, belehalt.
  • Boldogasszonyfa mellett a 67-es úton egy 18 éves férfi tehergépkocsival kikerülés közben nekiütközött egy 64 éves férfi által vezetett ELGO elektromos járássegítő mopednek, az idős férfi halt meg.
  • Október 1-jén Pécsett kevéssel dél után egy 91 éves gyalogos nő egy buszmegállóban összeesett, így az útpadka melletti aszfaltra került. A megállóból éppen elinduló helyi járatú autóbusz a jobb lábán és karján áthajtott, nem élte túl
  • Hírdetés

  • Aznap még Kisar közelében, délután egy 48 éves férfi elvesztette az uralmát személykocsija irányítása felett, lesodródott az úttestről és fának ütközött, majd a gépkocsi kigyulladt. A sofőr a helyszínen meghalt.
  • Szintén október elsején Babarc mellett kora este az 57-es úton, egy útkereszteződésben egy 42 éves külföldi férfi nyerges vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel balra kanyarodás közben összeütközött a vele szemben közlekedő, egyenesen továbbhaladni szándékozó 20 éves nő által vezetett személykocsival. A balesetben a személyautó utasa, egy 27 éves férfi a helyszínen meghalt.
  • Október 2-án Tiszaalpár mellett, a délelőtti órákban egy vasúti átjáróban egy 31 éves férfi segédmotoros-kerékpárral piros jelzésnél ráhajtott a vasúti sínekre, ahol elütötte a személyvonat.
  • Szintén vasúti átjáróban történt az aznapi második közúti haláleset is. Göd lakott területén, egy vasúti átjáróban, késő este egy 41 éves férfi gyalogos, a tilos jelzés ellenére lépett a sínekre.
  • Október 3-án is két baleset történt. Az első Nagyszentjános közelében, az 1-es számú főúton, kevéssel dél után. Egy 26 éves nő személykocsival előzni kezdett, de úgy tért át az úttest menetirány szerinti bal oldalára, hogy a járművének előzését már megkezdte a korábban mögötte közlekedő 28 éves férfi, szintén személykocsival. Az összeütközés elkerüléséért a hátsó autó hirtelen irányváltoztatásra kényszerült, emiatt lehaladt az útpadkára, ahol a sofőr elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, majd visszasodródott az úttestre, ahol összeütközött a korábban mögötte közlekedő 53 éves nő vezette személykocsival. Ez utóbbi lehaladt az úttestről, nekiütközött egy fának, és felborult. A balesetben ez utóbbi autó sofőrje a helyszínen meghalt.
  • A második aznapi halálos baleset Mezőhegyes mellett történt. Egy 35 éves férfi személykocsival lehaladt a menetirány szerinti bal oldali útpadkára, majd ellenkormányzást követően a menetirány szerinti jobb oldalon lehajtva egy fának ütközött és felborult. A balesetben a sofőr a helyszínen meghalt. Részeg volt és jogosítvány nélkül ült volánhoz.

  • Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »