Ilyen is van: épp nem Magyarországot tartják a legrasszistábbnak

Ilyen is van: épp nem Magyarországot tartják a legrasszistábbnak

Az Independent sokkolónak nevezi azt felmérést, illetve az eredményeket ismertető négy térképet, ami azt mutatja be, mennyire elfogadóak az európaiak. A cikk szerint az Eurostat kutatói négy kérdést tettek fel a 28 uniós tagállamban, ezek alapján a legelfogadóbbnak a nyugati, északnyugati, míg legelutasítóbbnak a keleti, délkeleti országok bizonyultak. 

Az élen Svédország áll, őket a dánok, a hollandok, britek, spanyolok, franciák követik. A legkevésbé elfogadónak a szlovákok, csehek, bolgárok, románok, görögök, litvánok bizonyultak.    

A kutatók megkérdezték:

Hírdetés

Mennyire érzi komfortosnak, ha különféle etnikumból való kollégákkal kell együtt dolgoznia?Mennyire elfogadó azzal kapcsolatban, hogy gyermeke milyen etnikumból való emberekkel áll kapcsolatban?Hogyan áll ahhoz, ha különféle vallási csoportokhoz tartozó emberekkel kell együtt dolgoznia?És ha gyermeke kapcsolatban áll a felsorolt vallási közösségek tagjaival?

Az első két kérdésben a kérdezők a fehér, fekete, ázsiai, roma csoportokat különböztették meg, míg a második két kérdésben a keresztény, ateista, zsidó, buddhista, muszlim emberekhez való attitűdöt lehetett százalékosan kifejezni. A számokban hatalmas a szórás, az azonban tendenciózusan megmutatkozott Szlovákiától Svédországig, hogy a muszlimokkal és a cigányokkal toleránsak legkevésbé a lakosok. 

http://mno.hu/

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »