Ilyen ez az ország: még a TEK-en belül is milliós korrupciót lepleztek le

Ilyen ez az ország: még a TEK-en belül is milliós korrupciót lepleztek le

A Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik közbeszerzése miatt indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség az Index szerint. A lap úgy tudja, a feljelentést maga Hajdu János főigazgató tette, miután kirúgták a felelőst.

Azt írják, a TEK épületfelújítással bízott meg egy céget, ugyanakkor felmerült a gyanú, hogy a több tízmillió forintos beruházásban fiktív megrendelések is szerepelnek, ennek felelőse pedig a terrorelhárítók egyik gazdasági vezetője lehet.

Hírdetés

Azt a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Nagy Andrea is megerősítette, hogy június 17-én rendeltek el nyomozást a TEK főigazgatójának feljelentése után, ugyanakkor a most február 17-i határidő ellenére még gyanúsítottja sincs a hűtlen kezelési ügynek.

A nyomozás máig ismeretlen tettes ellen folyik, viszont az Index forrásai szerint a belső vizsgálat után távoznia kellett a TEK-től a gazdasági igazgató-helyettesnek, és erre utalhat a szervezet kérdésekre adott válasza is, miszerint „haladéktalanul megtették a megfelelő lépéseket”, majd feljelentést tettek ügyben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »