Ilyen érzéketlen talán még nem volt az Orbán-kormány egy elhunyt emberrel szemben

Ilyen érzéketlen talán még nem volt az Orbán-kormány egy elhunyt emberrel szemben

Március 5-én jelent meg a Telexen a hír, miszerint több, egymástól független forrás is azt állította, hogy a napokban koronavírusos lett, majd meghalt az egyik budapesti kaszinó egyik biztonsági őre. A középkorú férfi a Las Vegas Casino Tropicanában dolgozott. Az eset szomorúsága mellett pikáns is, hiszen nemsokkal korábban a portál videófelvételeket mutatott be arról, hogy pörög a kaszinóélet a járvány alatt. 

Még aznap írásbeli kérdéssel fordult a Belügyminisztériumhoz Kocsis-Cake Olivio, amelyben a Párbeszéd országgyűlési képviselője arra szeretett volna választ kapni, hogy 

  • Ki a felelős az elhunyt személy haláláért?
  • Érez-e felelősséget a kaszinókat nyitva tartató kormány az esett miatt?
  • Mostanra belátták, hogy hiba volt nyitva tartatni a kaszinókat?
  • Tudomásuk szerint az érintett kaszinó mit tett meg annak érdekében (például rendszeres tesztelés), hogy megelőzzék a vírus terjedését?
  • Hírdetés

    A választ tegnap, március 19-én írta alá Pintér Sándor államtitkára. Kontrát Károly egyszerűen semmibe vette az áldozatot, és még arra sem volt hajlandó, hogy hazudjon valamit. 

    Tényleg csak ennyit válaszolt a fenti kérdésekre:

    „A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet értelmében 2021. március 8-ától tilos a játékkaszinónak, illetve a kártyateremnek látogatása és – az ott foglalkoztatottak kivételével – a helyszínen tartózkodás.”

    Ennyi (egy élet).

     


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »