Illés bácsi feladta, nyugdíjba vonul: múzeumba kerülnek a gödöllői cukrászda gépei

Csütörtökön délutánra eldőlt, Barna Illés nem újíttatja fel és nem nyitja ki ismét gödöllői cukrászdáját. A városházán Gémesi György polgármesterrel folytatott egyeztetése során a 77 éves cukrászmester kijelentette: nagyon megviselte az elmúlt egy hét, megromlott egészségi állapota miatt nem vállalja a felújítással és újranyitással járó nehézségeket. Ötven évnyi, pihenőnap nélkül töltött munkássága után végre pihenni fog.

Barna Illés azt kérte, a polgármester Gödöllő és az ország őt támogató lakosaival,

nem tud eléggé hálás lenni, hogy ennyien kifejezték szeretetüket.

Hírdetés

Azonban kéri a megértést is, hogy ilyen idősen már nem bírna ki további megpróbáltatásokat, illetve nem szeretne elfogadni semmilyen anyagi segítséget. Gémesi Györggyel abban egyezett meg, hogy a cukrászat régi, már-már ipartörténeti jelentőségű berendezéseit hivatalosan felbecsültetik és a város megvásárolja. A tervek szerint az eszközökből, valamint a kicsiny üzletre jellemző oklevelek másolatait is felhasználva, a Gödöllői Városi Múzeumban készítenek kiállítást.

„Minden lehetőséget megragadok, hogy megmaradjon a cukrászda” – írta korábban Gödöllő polgármestere, elismerte ugyanakkor, a 

tény az, hogy rossz állapotban van a cukrászda és azt is, hogy a névtelen feljelentés után az „ANTSZ” (a Nébih – szerk.) nem tehetett mást mint, feltételeket írt elő és annak teljesüléséig bezáratta.

Az országban példátlan módon kibontakozó összefogásról az alfahir.hu szerzője is kifejtette a véleményét.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »