Illegális szíriai amerikai támaszponton hadgyakorlatoznak a vendég terroristák

Illegális szíriai amerikai támaszponton hadgyakorlatoznak a vendég terroristák

Szokatlanul durva felütésű cikkben ír fő helyen a liberális Washington Post arról, hogy mit tart Donald Trump amerikai elnök első évéről. A „Trump első éve még rosszabb volt, mint amitől tartani lehetett” címmel megjelent értékelését így kezdi: „Csikorgasd a fogad. Tarts ki. Csupán néhány nap még és ez a szörnyű, rothadt, semmire nem jó, nevetséges, tajtékzó,  megszégyenítő évnek vége nemzetünk polgári életében”.

A New York Times publicistája, a közgazdasági Nobel-díjas Paul Krugman szerint Trump „pontosan olyan borzalmas, mint amit várni lehetett, miközben naponta bizonyítja: morálisan és intellektuálisan alkalmatlan hivatala betöltésére”, hozzátéve, ha lehet, Republikánus Pártja még ennél is rosszabb.

„Hogyan nem sikerült az EU-nak megakadályoznia a kataláni ’vonatütközést’” címmel az Euobserver nevű brüsszeli hírportál arra emlékeztet, hogy Carles Puigdemont katalán elnök már januárban az Európai Parlamentnek tartott beszédében pontosan megjósolta, mi fog történni. Hangsúlyozta, Európa nem nézhet félre, hanem a megoldás részének kell lennie”. Október végén pedig azt hangsúlyozta, hogy az Európai Unió tétlensége annak nyomán, hogy Katalónia október 27-én kimondta függetlenségét és Madrid átvette a katalán intézményeket, „olyan hiba, amiért európai polgárokként igen nagy árat kell majd fizetni”. Felrótta Brüsszelnek azt is, hogy úgy tett, mintha semmi nem történt volna, amikor rendőrök rohantak rá a békés szavazókra.  A Brüsszelbe menekült és karácsony előtt újabb sajtókonferenciát tartó Puigdemontra  30 év börtön vár, elsősorban forradalom kirobbantásáért. Az Európai Bizottság azzal hárította el a beavatkozást, hogy az egész kérdés spanyol belügy.

Hírdetés

Az illegálisan Szíriában lévő amerikai katonai erők hadgyakorlatokat tesznek lehetővé az Al-Tanf város mellett lévő támaszpontjukon az ott vendégül látott Iszlám Állam terroristáinak, idézi a Russia Today Valerij Geraszimovot, az orosz hadsereg vezérkari főnökét, aki elmondta, mindezt műholdas felvételek és egyéb hírszerzési adatok dokumentálják.

Palesztin keresztény vezetők „veszélyesnek” és „sértőnek” bélyegezték Trump amerikai elnöknek azon döntését, hogy Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának, idézi a jeruzsálemi görög ortodox egyház érsekét a globális iráni PressTV televíziós hálózat angol nyelvű szolgálata Betlehemben a karácsony alkalmával tartott sajtókonferenciáján. Atallah Hann érsek hangsúlyozta: Trump döntésével úgy támogatta a palesztinok izraeli megszállását, mint amit az nem érdemel meg és amely tovább zsugorítja a palesztin keresztények szentföldi jelenlétét.

(Echo TV nemzetközi lapszemléje, először ma 11:55-kor)

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »