Illegális idősotthont számoltak fel

Illegális idősotthont számoltak fel

Illegális idősotthont számolt fel Kecskeméten a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ).

A szervezet honlapján vasárnap közzétett közlemény szerint az „idősotthon” működtetőinek az volt a céljuk, hogy megszerezzék az idős, beteg emberek vagyonát és ingatlantulajdonát, amiben ügyvéd és egészségügyi dolgozók is segítették őket.

Egy kecskeméti család négy tagja Kecskemét-Hetényegyházán éveken át engedély nélkül működtette az otthont, ahol a pácienseknek az ellátásért fizetniük kellett. Az intézménybe a gondozottak egészségügyi dolgozók közvetítésével kerültek be, ők jelezték az „idősotthon” üzemeltetőjének, mely betegek rendelkeznek ingatlanvagyonnal és kiket nem látogat a családjuk – ismertették a történteket.

Hírdetés

A bűnözői csoport az évek során több tucat ingatlant szerzett meg és értékesített.

A közlemény szerint a szervezet tagjainak embertelenségét bizonyítja az az eset is, amikor egy nagyon súlyos állapotban lévő idős férfit hozattak ki a kórházból, akit egy betegszállításra alkalmatlan gépkocsival akartak az idősotthonba vinni, hogy a vagyonát megszerezzék. A beteg kritikus állapota miatt az NVSZ munkatársai rendőri erővel léptek közbe és a mentőszolgálat segítségével visszaszállíttatták a beteget a kórházba. Az idős férfi néhány hónappal később elhunyt.

Az NVSZ 2022 nyarán kezdeményezett a család 4 tagja, valamint a velük összejátszó ügyvéd, kórházi vezető ápoló, valamint kórházi szociális munkás ellen nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Az NNI Vagyonvisszaszerzési Hivatalának nyomozó osztálya az üggyel kapcsolatban eddig 5 ingatlant vett zár alá, 20 millió forint értékben – áll a közleményben.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »