Illegális bevándorlás- Z. Kárpát: Magyarországra ne toloncoljanak vissza senkit!

Z. Kárpát Dániel elmondta: felszólítják a kormányzatot, hogy haladéktalanul szavatolja, hogy visszatoloncolt migránsokat nem fogad Magyarország, szavatolja továbbá, hogy nem fogadja a különböző kvóták alapján ide telepítetteket sem, de hogy mindez ne csak “politikai program” legyen, a Jobbik szeretné megkérdezni az ország lakosságát is. Abban az esetben tehát, ha a Fidesz-KDNP nem teszi egyértelművé az álláspontját a visszatoloncolás és a kvóta szerű elhelyezés kapcsán, a Jobbik olyan ügydöntő népszavazást szeretne kiíratni, melynek során a választópolgárok egyértelműen kifejezhetik véleményüket, hogy kívánnak ide visszafogadni vagy letelepíteni migránsokat, vagy sem. A Jobbik a “nem szavazatra” buzdít. Szerintük a társadalom 90 százaléka támogatná őket.
Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: az ebben a témában tartott nemzeti konzultációt PR és sajtó eseménynek tartják, amely sok pénzt emésztett fel, amit máshol jobban fel lehetett volna használni. Példaként említette a szolgálatot teljesítők ellátását, a fizikai határzár gyorsabb elkészültét, vagy a fizikai határzár védelmét.
A jobbikos politikus sajtótájékoztatóját magukat osztrák újságíróknak nevezett fiatalok zavarták meg. A határzár túl oldalán levő migránsoknak a két fiatal azt kiabálta, hogy jöjjenek át a kerítésen, hiszen ez nemcsak a magyarok országa, hanem az Európai Unió. Magukat antifasisztának, a politikust eközben nácinak nevezték. A nőt és a férfit végül a rendőrség igazoltatta és távolabb kísérték a sajtótájékoztató helyszínétől.
(MTI)

Hírdetés


Forrás:szebbjovo.hu
Tovább a cikkre »