Illegális bevándorlás: Káosz Győr-Moson-Sopron megyében

Megbénult közlekedés, veszélyes és szeméttel teli parkok, megfélemlített diákok, ismeretlen betegségek. Ez jellemző most az országra és Győr-Moson-Sopron megyére. Káosz van. Az M1 autópályán kilométeres sorok kígyóznak az illegális bevándorlók miatt Hegyeshalomnál, Nyugat-Európa felé nem indít vonatokat a MÁV, a magyar emberek mindennapi életét nehezítik meg közvetve az illegális bevándorlók. Óriási pénz és idő kiesést szenvednek el az árufuvarozók, vállalkozók és a magyar emberek, akik európai polgárként szeretnének Ausztria irányába utazni.

A társadalom kollektív büntetése zajlik egy olyan probléma miatt, amelynek előidézéshez semmi közünk, s melyért elsősorban a kormányzat és a béna kacsaként vergődő Európai Unió a felelős.

Parkjainkat, köztereinket ellepik az illegális bevándorlók, szemetelnek immár hónapok óta. Győr fideszes polgármestere évekig próbálta önmaga előtt is tagadni, hogy a vámosszabadi menekülttábor problémája Győrt is érintheti. A helyi Jobbik évek óta figyelmeztetett erre a kockázatra, és amikor a győri városvezetés végre észhez tért, már késő volt: tarthatatlan állapotok uralkodnak immár Győrben, a megyében, sőt az egész országban. Ezt nem fogja megoldani holmi levelezgetés, az illegális bevándorlók már a Városháza lépcsőjén alszanak!

Hírdetés

A rendőrség a mai napon kivonult a Keleti pályaudvarról és újra indulhatnak onnan vonatok, igaz a nyugati országokba nem. A már megváltott nemzetközi jegyek viszont érvényesek belföldön, ami azt eredményezheti, hogy a migránsok folytatják az útjukat megyénk és Győr felé, hogy minél közelebb legyenek a nyugati határhoz, ahonnan valamilyen módon – talán éppen embercsempészek segítségével – elindulhatnak tovább Németország vagy más uniós államok irányába.

Meddig maradnak nálunk? Meddig fogják Győr, Sopron, Hegyeshalom vagy éppen Mosonmagyaróvár közterületeit illegálisan elfoglalni? Senki nem tudja, ahogy azt sem, hogy a MÁV mikor fogja újraindítani a nyugati országokba tartó járatait, és miként döntenek az illegális bevándorlók továbbutaztatásáról. Senki nem meri feltenni a kérdést, hogy mi lesz akkor, amikor beköszöntenek a hideg őszi, majd téli éjszakák. Mert a választ sem tudja senki.

A vámosszabadi menekülttábor túlzsúfolt, a győri Szövetség utcai állomás telítődött, és az emberek türelme is egyre fogyatkozik. A miénk és az illegális bevándorlóké is. A túlzsúfoltság, a kilátástalanság, a reménytelenség és az informálatlanság előbb-utóbb konfliktusokat szülhet. Ezért követeljük, hogy zárják le a táborokat, újakat ne telepítsenek, és a déli határunkon végleg szüntessék meg az illegális bevándorlás legkisebb lehetőségét is!
Addig is vigyázzunk, gyermekeinkre, rokonainkra, ismerőseinkre!

Szmik Lajos 
Győr-Moson-Sopron megyei képviselő
Jobbik Magyarországért Mozgalom


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »