Illegális bevándorlás- A lengyel miniszterelnök elárulta a visegrádi csoportot

Illegális bevándorlás- A lengyel miniszterelnök elárulta a visegrádi csoportot

“…a kelet-európai országoknak – bár egyedül maradtak – volt választási lehetőségük: vagy a hatalom oldalára állnak, vagy ellenállnak annak, és vereséget szenvednek. A lengyelek Ewa Kopacz miniszterelnökkel az élen  az első lehetőséget választották, és ezzel elárulták a visegrádi négyek megegyezését – szögezi le a cikkíró, megjegyezve: a lengyelek “meggyőzése bizonyára nem került sokba…”
Rendkívül éles hangvételű kommentárban bírálta szerdán a Hospodárské Noviny (HN) című pozsonyi gazdasági-közéleti napilap a migránsok kötelező elosztásáról elfogadott keddi brüsszeli döntést.

A németek ismét megmutatták Kelet-Európának, hogy milyen is a hatalom arroganciája, mert azzal, ahogy úthenger módjára átgázoltak a kelet-európai államokon az uniós belügyminisztereinek tanácskozásán, megnyerték villámháborújukat, és elvették ezektől az országoktól függetlenségük maradékát – írta Dag Danis, a lap vezető kommentátora.
A cikkíró szerint a keddi brüsszeli döntés a második világháború óta a legkomolyabb beavatkozás a kis országok függetlenségébe, és egyúttal áttörést is jelent abból a szempontból, hogy az “erősek ” ezúttal a legérzékenyebb ponton gyakorolták diktatúrájukat, elvették a döntés jogát ezektől az országoktól, hogy ők mondhassák meg, kinek nyitnak ajtót.
“Merkel felhívja Hollande-ot, megegyeznek, összehívják a tanácsot, és döntenek” – írta a kommentátor, rámutatva: ezek a döntések a jövőben ismétlődni fognak, és idővel az erőszakkal “elosztott” migránsok száma milliós nagyságrendű lesz.
A kvótarendszerrel kapcsolatos döntésnél a kelet-európai országoknak – bár egyedül maradtak – volt választási lehetőségük: vagy a hatalom oldalára állnak, vagy ellenállnak annak, és vereséget szenvednek. A lengyelek Ewa Kopacz miniszterelnökkel az élen  az első lehetőséget választották, és ezzel elárulták a visegrádi négyek megegyezését – szögezi le a cikkíró, megjegyezve: a lengyelek “meggyőzése bizonyára nem került sokba”.

Ewa Kopacz

Hírdetés

A lengyelekkel ellentétben elismerés és megbecsülés illeti a magyarokat, konkrétan Orbán Viktort – hangsúlyozza a HN kommentátora – mivel, bár Magyarország profitálhatott volna a keddi döntésből, a magyar miniszterelnök elutasította a brüsszeli üzletelést, mert elvi kérdésekben nem tesz kompromisszumokat.
Mi több, átlátott azon, hogy egyáltalán nem néhány ezer migráns szétosztásáról van szó, hanem egy komoly precedensről és egy tartós rendszerről, amelynek segítségével Európába migránsok milliói özönlenek majd – írta a szerző.
Németország hihetetlenül alattomosan viselkedett a migránsválság kezelése során – jegyezte meg Dag Danis, hozzátéve: megmutatkozott, hogyan is néz ki az erősek “szolidaritása” a gyengébbekkel szemben. A kommentátor írását zárva leszögezi: az ilyen “szolidaritással” és az ilyen EU-val szemben pedig harcolni kell majd, felvállalva minden kockázatot, ami ezzel a harccal jár, írja Starovic Tibor Pozsonyból.

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »