Íjjal vadászható bivalyokkal lendítené fel turizmusát Zimbabwe

Nyíllal és íjjal lehet bivalyra vadászni Zimbabwéban miután az ország illetékes hatóság a turizmus erősítéséért engedélyezte ezt a minap.

A természetvédelmi parkok és vadon élő állatok felügyeletét ellátó zimbabwei hatóság szóvivője szombaton az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy az intézkedés célja az ország „termékkínálatának” szélesítése, amivel több „embert csalogatnának Zimbabwéba”. A bevételeket környezetvédelmi célokra fordítanák – tette hozzá az illetékes.

A délkelet-afrikai országban több százezer bivaly él. Zimbabwe élővilága sok turistát és vadászt vonz az Egyesült Államokból, Európából, de Dél-Afrikából is.

Hírdetés

Afrikában emellett egyre élesebb verseny folyik a trófeákra vágyó tehetős vadászok piacán. Szerdán Zimbabwe szomszédja, Botswana feloldotta az elefántvadászatra vonatkozó ötéves tilalmat.

A hararei hatóságok pedig májusban jelentették be, hogy az utóbbi hat évben csaknem száz elefántot adtak el összesen 2,7 millió dollárért (783 millió forint) Dubajba és Kínába. Zimbawe mindezt azzal indokolta, hogy túlszaporodtak az állatok.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »