Ijesztő kép fogadta a rohammentősöket: vascsővel verték össze a papokat

Ijesztő kép fogadta az elsőként érkező rohammentőt a Bécs-Floridsdorf-i Maria Immaculata-templomban csütörtök délután fél ötkor. Vérfagyasztó részletek derültek ki a bécsi templom kifosztásáról.

Egy sokkos állapotban lévő szerzetes tárcsázta a segélyhívót, akit négy társával együtt kötözött és vert össze két eddig ismeretlen támadó. Háromnegyed óra alatt ki tudta szabadítani magát, és riasztotta a hatóságot. A legidősebb, 68 éves atya súlyos sérüléseket szenvedett: fejbe verték és a karját is eltörték, négy szerzetes könnyebb sérüléseket szenvedett. Hatodik érintett is van, de ő sértetlen maradt.

A templomrablás két órán át tartott, a támadók fél négykor távoztak, és egy óra telt el, mire a rendőrök a helyszínre értek. A Cobra kommandós csoport helikoptere kora estig körözött a lezárt környék felett, és a bécsi különleges egységet, a WEGA-t is bevetették. Több mint 120 rendőr próbált nyomot találni, de egyelőre nem kapták el a két sötét hajú és hozzávetőleg 180 centiméter magas férfit, akik idegen akcentussal beszélték a németet. Arról sincs hír, mekkora értéket tulajdonítottak el.

Hírdetés

Az biztos, az agresszív rablóduó csütörtök délután fél kettőkor lépett a bécsi kolostori templomba, fegyvert szegeztek az első szembejövő szerzetesre, akit földre kényszerítettek és bántalmaztak.

– Tompa tárggyal ütötték fejen az atyát és a karját is eltörték. Más ekkor nem tartózkodott a templomban – közölte Harald Sörös rendőrségi szóvivő. A Heute értesülése szerint a támadók vélhetően feszítővasakkal ütlegelték az atyát és a segítségére érkező további négy szerzetest. A hatodik érintett a paplak irodájában tartózkodott. Őt megkötözték, de nem bántották.

– Sok vér folyt, a támadók csúnyán elbántak a szerzetesekkel – magyarázta a Krone tudósításában Nikolaus Baldermann, a szemközti De-La-Salle gimnázium házmestere, aki beszélgetett az egyik szerzetessel. Elmondta neki, a támadás előtt pár nappal látta a templomban az egyik támadót. Bizonyára terepszemlét tartott – írta a Blikk.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »