"Ijesztő, hogy ez a nő egykor miniszter lehetett Magyarországon" – Szávay feljelentést tett a lebukott politikai prosti ügyében

Szávay István Fb-bejegyzése:

Tegnap adtam hírt arról, hogy a Lendülettel Magyarországért nevű álellenzéki kamupárt elnöke, Lévai Katalin hamisított ajánlóívekkel bukott le Zuglóban. Több lapon is pontosan, sorrend tekintetében is megegyeztek a nevek a Jelen Tamás fideszes képviselőjelölt által leadott ajánlóíveken szereplő nevekkel. Magyarán több mint valószínű, hogy a Fidesz kampánycsapatából valaki átadta az őket jóhiszeműen támogató polgárok adatait, aláírásaikat pedig Lévai Katalin, Medgyessy Péter egykori MSZP-s minisztere íveire hamisították.

Hírdetés

Nem elég, hogy feltűnő és ostoba módon csaltak, minderre elnök asszony még rátett egy lapáttal tegnap a „párt” Facebook-oldalán megjelent, ez idáig egész pontosan nulla kommentet és egy megosztást – maga Lévai Katalin – kapó közleménnyel. A tömegbázis nagyságát jól szemléltető bejegyzésében azt kifogásolta, hogy ő még meg sem kapta a határozatot, de az Index (egyébként az én bejegyzésem alapján) már beszámolt az esetről. Mindezt a következőképpen minősítette: „Az információk kiszivárogtatása és a titkos adatok kiadása a helyi választási iroda részéről bűncselekmény.” Majd közölte, hogy az őt ért „rágalmak” miatt feljelentést tesz a rendőrségen. Mindezzel csak az a gond, hogy szó sincsen titkos adatok kiadásáról, sőt gyaníthatóan rágalmazásról sem, a Lévai Katalin indulását elutasító döntés jegyzőkönyve ugyanis az ülést követően nem sokkal kikerült a zuglói választási bizottság honlapjára. Tegnapi bejegyzésemhez magam is onnan töltöttem azt le. Valahol azért ijesztő, hogy ez a nő egykor miniszter lehetett Magyarországon. Azt meg már csak mellékesen, kis színesként teszem hozzá, hogy politikusnak illene tudnia, rágalmazás miatt nem a rendőrséghez, hanem a bírósághoz kell fordulni.

A fentiek tehát álláspontom szerint felvetik a választás rendje elleni bűncselekmény, valamint a személyes adattal való visszaélés bűncselekményének alapos gyanúját, ezért a mai napon a bejegyzésemhez csatolt feljelentést küldtem el a Budapest XIV. Kerületi Ügyészség részére. Kértem az ügy alapos, gyors kivizsgálását, a gyanúsítottak felkutatását és velük szemben a büntetőeljárás megindítását.

Korábban írtuk: MSZP-s miniszterrel fogott össze a Fidesz


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »