III. Károly király és Klaus Schwab globalista „csodálatos barátsága”

III. Károly király és Klaus Schwab globalista „csodálatos barátsága”

Éljen a király!

 

Meghatódunk, amikor látjuk, hogy a valahai Charles herceg, ma már III. Károly király Erdélybe látogat, ősei földjére. Ez szép.

Kevéssé hatódok meg akkor, amikor Károly király és Klaus Schwab, a Kissinger által menedzselt német közgazdász, a globalista, szinte világkormányzást „játszó” Világgazdasági Fórum (WEF) nevű szervezet elnökének csodálatos barátságát szemlélem.

És valahogy nem értem.

Pedig fontos vonatkozás ez.

És jó lenne érteni.

 

Történt ugyanis, hogy

őfensége – még mint herceg – és Klaus Schwab önjelölt világuralkodó 2020. június 3-án együtt jelentették be a világot alapjaiban megváltoztatni kívánó hatalmas projektet, a Great Resetet, a Nagy Átalakítást.

Ez utóbbinak az a lényege, melyről már sokszor írtam és beszéltem, hogy egyfajta újraértelmezett, liberális neokommunizmust vezetne be a világ egészében, valamiképpen a Világ liberálisai, egyesüljetek! szellemében. Ennek a projektnek a főbb elemei:

1. A magáncégek, a technokrata elit venné át a hatalmat fokozatosan az államoktól, s a nemzetállami szuverenitás a múlt rekvizitumai közé és feledésbe merülne.

2. A negyedik ipari forradalom szellemében újraépítenék a kapitalizmust, amelyben minden ember hasonló juttatásban, ellátásban részesülne, de közben elveszítené minden tulajdonát („nincsen semmim, de boldog vagyok”), mindent bérelne, s mindenki egyforma életmódot folytatna, létrejönne egy kozmopolita világtársadalom.

Hírdetés

3. A robotizáció mellett létrejönne a transzhumanizmus, ami az ember és a gép egyesülését jelentené.

4. A Zöld Megállapodás, vagyis a brutális klímavédelem, amely a hagyományos ipar leépítését jelentené és egy olyan zöld világot, amely megvalósíthatatlan ugyan, de sok globalista zöldbárónak óriási hasznot jelentene.

Rosszmájú vélemények szerint a Great Resetet valójában nem is Schwab – ő kevés lenne ehhez –, hanem éppen Charles herceg indította be, mindenesetre tény, hogy a Great Reset hivatalos védnöke nem más, mint a mai Károly király. Érdekes, nem?

És az sem érdektelen, hogy Prince Charles már a 2020-as januári davosi fórumon is részt vett és felszólalt, s már akkor kiállt a Nagy Újraindítás mellett, s ezen belül is különösen a zöldmegállapodást, a klímavédelmet hangsúlyozta.

Mindenesetre, ha a dolgok mélyére akarunk nyúlni, akkor meg kell említenünk, hogy a Byline Times 2021. október 4-i cikke arról ír, hogy valószínűleg maga Charles a legnagyobb haszonélvezője zöld programjának. Mivel a brit korona birtokolja a tengerfenék nagy részét, a hatalmas nyereség az uralkodóhoz áramlik minden tengeri szélerőműpark megépítésével.

Ha jobban belegondolunk, ez a „klímavédelem” a növekvő energiaköltségekből származó hasznot közvetlenül a gazdagok zsebébe löki. Ez egy kidolgozott pénzújraelosztó gépezet, amelyben a lakosság egyre inkább elszegényedik.

Kérdések halmaza marad mindezek után.

Vajon a brit királyi család mennyire része a globális pénzügyi elitnek?

Vajon az óriási vagyonuk okán szoros kapcsolatot tartanak-e fent a legnagyobb bankárcsaládokkal, akiket most nincs is értelme felsorolni?

Vajon a szerencsétlen brit pórnép mit lát, érzékel a fenséges látvány, a pompa hátteréből? Vagy vajon csak az a dolga éppen, hogy ámuljon és bámuljon, és ne tudjon, ne értsen semmit, csak imádja Károly királyt (is)?

Vajon a megszerzett vagyon minden elemében kifogástalan hátterű-e?

Válasz helyett pusztán egyetlen tényt említek meg: a Vanguard, a világ második legnagyobb vagyonkezelőjének a legnagyobb részvényesei között – a Rothschildok és a Rockefellerek és mások mellett – ott van a brit királyi család.

Nem baj. Éljen a király!

Borítókép: III. Károly brit király hintón érkezik az ascoti derbire 2023. június 22-én, a hölgyek napján. A június 24-ig tartó, ötnapos lóverseny a brit társasági élet egyik legfontosabb eseménye (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Fricz Tamás – www.magyarnemzet.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »