Így zajlik az integráció: Európába jönnek nőket erőszakolni, majd azzal "védekeznek", hogy náluk így szokás

Így zajlik az integráció: Európába jönnek nőket erőszakolni, majd azzal "védekeznek", hogy náluk így szokás

Börtönbüntetésre ítéltek három afgán betolakodót (az MTI szerint "menekültet") kedden a bécsi tartományi bíróságon, mert tavaly áprilisban az osztrák fővárosban megerőszakoltak egy fiatal lányt.

A két 18 éves elkövető hat, 16 éves társuk (akik persze akárhány évesek lehetnek a valóságban) öt éves börtönbüntetést kapott. Az eset április 22-én hajnalban történt. A "fiatalok" különös kegyetlenséggel követték el az erőszakot a török származású diáklány ellen.

A 21 éves áldozat 30 éves barátnőjével együtt a bécsi Praterstern vonatmegállónál volt. Míg az idősebb barátnő pénzt vett fel egy bankautomatából, a fiatalabb lány elment egy nyilvános mosdóba. A férfiak utána mentek és megerőszakolták. A bűntett után elmenekültek, a lány barátnője ezek után talált rá a földön fekvő áldozatra. A 30 éves nő az utcára szaladt segítségért, ahol több járókelő is látta a menekülő férfiakat, és értesítették a rendőrséget.

Enyhítő körülménynek számított az elkövetők korábbi büntetlen előélete (mármint ausztriai előélete, az afganisztániról fogalmuk sem lehet – a szerk.), és hogy kísérő nélkül érkeztek a balkáni útvonalon át Ausztriába. (Vagy legalábbis azt mondták.) Súlyosbító körülményként esett a latba, hogy a bűntettet a különös kegyetlenséggel követték el többször is, és hárman támadtak egy védtelen lányra.

Az áldozat kórházba került, később visszatért szülőhazájába. Azóta poszttraumás stresszben szenved. Több mint 24 ezer euró (7,5 millió forint) kártérítést ítéltek meg neki, amit sohasem fog megkapni az élősködőktől.

Hírdetés

A védők a tárgyalás során a többi között azzal érveltek, hogy a vádlottak származási országában a nőket másként ítélik meg. (!) Valahogy így:

A legfiatalabb elkövető a vizsgálati fogság ideje alatt több alkalommal is összetűzésbe került a női börtönőrökkel – ebből is láthatjuk, mennyire indokolt, hogy néhány év után ott folytathassák, ahol abbahagyták…

A Kronen Zeitung szerint a három afgán egy WC-csészébe verte bele a török diáklány fejét, majd ketten lefogták, így erőszakolta meg a harmadik. A kedd ítélet egyelőre nem jogerős, mert a vádlottak elfogadták ugyan, de az ügyészség álláspontja egyelőre nem ismert.

(MTI – KZ – HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »