Így vet véget a kormány a „náci emléktúráknak” – olvass a sorok között…

Az új törvényjavaslat a német mintát veszi alapul, tiszteletben tartja és biztosítja a gyülekezési jog szabadságát és a nemzetközi standardoknak megfelelően, korszerűen szabályozza a gyülekezési jog gyakorlását – mondta Völner Pál az Origónak az Igazságügyi Minisztérium által benyújtott új gyülekezési törvény tervezetéről

Beszélt arról is, hogy a törvény elfogadása esetén nem lehet majd olyan helyen vagy időpontban rendezvényt tartani, amely sérti a nácizmus és a kommunizmus áldozatainak az emlékét és a súlyos sérelmeket elszenvedők leszármazottainak az érzékenységét.

Hírdetés

Az Igazságügyi Minisztérium benyújtotta az Országgyűlésnek a gyülekezési jogról valamint a magánélet védelméről szóló törvényjavaslatokat. Völner Pál ezekkel kapcsolatban az Origónak elmondta, hogy korábban azért módosították az Alaptörvényt, hogy a mostani újításokat be lehessen nyújtani. A gyülekezési törvénnyel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a korábbi szabályozást még a rendszerváltás, a kerekasztal-tárgyalások előtt fogadta el a kommunista parlament.

Az Origo kérdésére Völner Pál közölte, hogy így mostantól a rendőrség sokkal hatékonyabban tud fellépni az olyan rendezvényekkel szemben, amelyek sokak szemében visszatetszőek, bántóak. Erős támasztékot adtunk a bírósági joggyakorlatnak is ezen a területen – tette hozzá.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »