Így vásárolta fel Gyurcsány a Balatont

Így vásárolta fel Gyurcsány a Balatont

Itt a következő nagy bukta! Íme az igazság!

Nem is olyan rég mást sem lehetett hallani, minthogy Orbán Viktor így vette meg a Balatont, meg a Fidesz úgy vásárolta fel azt, pedig egy kis utánajárás után egyből kiderült, hogy valójában ki is tette rá a kezét.

Aki a jó öreg Fletóra tippelt, az bizony jól gondolta, de ebben ugye már semmi meglepő sincs, derültek már ki nagyobb huncutságok is a bukott ellenzéki miniszterelnökről. No, de inkább nézzük a tényeket!

2004-2005-ben adtak túl a Siotour Rt.-n, a veszprémi Balatontourist Rt.-n és a Zalatour Kft.-n, amikor még Gyurcsány volt a miniszterelnök. Bár ez lehet, hogy sokaknak már nem mond semmit, azoknak meg pláne, akinek az a legnagyobb problémájuk, hogy mi lesz a Balaton-szabadstrandokkal, ezért elmondjuk, hogy például csak a Siotour másfélmillió négyzetméternyi balatoni telekterülettel, zömmel tóparti ingatlannal rendelkezett. A három cégért pedig csupán nyolcmilliárd forint folyt be az akkori vagyon(eladó)ügynökséghez…

Magyarán aprópénzért vetették oda a Balaton pont azok, akik most meg már különféle íveket írogatnának alá. Arról pedig meg már inkább ne is beszéljünk, hogy az akkori vásárló cég baromira nem tartotta be az ígéreteit, semmit nem fejlesztett a Balatonon, sőt, már rég túl is adott az ingatlanokon.

Jó-jó, tudjuk, ezek „csak” a száraz tények, de arról se feledkezzünk meg, hogy Fletó bizony nemcsak a hekk kedvéért látogatta a jó öreg Balcsit, hanem üzletemberként is; kiváltképp a kilencvenes évekbeli nyaraló-lízingbizniszt ismeri alaposan. Már 1994-ben is kinézett magának egy kis őszödi “vityillót”, mégpedig egy 3278 négyzetméteres vízparti telken fekvő 300 négyzetméteres, kétszintes, négy lakosztályos villa képében. Nem sokkal később pedig már a balatonőszödi kormányüdülőből kihasított ingatlant Gyurcsány cége, az Altus egyik leányvállalata lízingbe megvette az államtól. Ám ezután talált csak rá igazán a „szerencse” Ferire, egy soha vissza nem térő lehetőség képében, ugyanis egy állami cég rögtön rá is csapott: a nyaralót gyorsan visszabérelte Gyurcsány érdekeltségétől, ráadásul rögtön 10 évre!

Hírdetés

Majd, amikor 2003-ban lejárt a lízingszerződés, a Gyurcsány-cég maradványértéken villámgyorsasággal megvásárolta az ingatlant az államtól. Igaz, az ma már nem az Altusé, mert 2010-ben túladtak rajta.

A nyaralónak persze azóta már híre-hamva sincs, Gyurcsánytól viszont azóta sem lehetett megszabadulni, sőt mi több, ismét azon van, hogy a kedves neje által ismét magához ragadja a hatalmat. Köszönjük szépen, mi ebből nem kérünk!  

(Készült az origo.hu egy korábbi cikke nyomán, Borító: mindenszo.hu)

https://jp.blogstar.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »