Így válik unalmasabbá a világ: nem lesz többé Niggerfej és Niggerhegy Ausztráliában

Így válik unalmasabbá a világ: nem lesz többé Niggerfej és Niggerhegy Ausztráliában

Átkeresztelik a "rasszista csengésű" nigger szót tartalmazó helységneveket az északkelet-ausztráliai Queensland államban.

A természeti erőforrásokért és bányászati ügyekért felelős helyi minisztérium szerint az állam északi részén lévő Niggers Bounce-ra vonatkozó utalásokat már mind eltávolították az adatbázisukból, amelyet felülvizsgálva végül további kilenc helység – Mount Nigger, Nigger Head és hét Nigger Creek – nevének módosítása mellett döntöttek.

A minisztérium szerint a helységnevekre vonatkozó irányelvek lehetővé teszik a "sértő" nevek eltörlését és az alternatívák javasolását. Az érintett helyeknek még új nevet kell választani, de a történelmi térképeken, tervrajzokon és feljegyzésekben továbbra is a régi nevükön fognak szerepelni.

Hírdetés

Habár nem ugyanakkorra súllyal bír, mint az Egyesült Államokban, az "N-szó" – Amerikában így emlegetik a hajdan a feketék becsmérlő megjelölésére használt nigger szót, amely közvetlen összefüggésben áll a rabszolgasággal -, akkor is sértő és lealacsonyító kifejezés az ausztrál őslakosokra és az "afrikai felmenőkkel rendelkező kisebbségekre" nézve.

Új-Zélandon 2016-ban adtak új, maori nevet a Déli-sziget három területének, amelyek nevei korábban a nigger szót tartalmazták.

(MTI nyomán)

Szeretnék, ha több szefárd zsidó látogatna el hozzájuk, ezért átkereszteltek egy jópofa nevű spanyol falut

"Ez nevetséges" – nem teljesíti a wiesenthalos követelést a Halál a zsidókra! nevű falucska


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »