Így tört be egy lakásba a katasztrófavédelem – videó

Így tört be egy lakásba a katasztrófavédelem – videó

Nem volt más választás, egy földön fekvő, magatehetetlen emberhez kellett bejutni a pécsi panelházban.

Ilyet eddig még senki sem láthatott, videóra vette a katasztrófavédelem, amint betör egy társasházi lakásba a felső szomszédon keresztül, kötélen leeresztve.

A katasztrófavédelem Facebookon közzétett videója szerint életet mentett a betőrést.

Hírdetés

„Annak az embernek, aki a földön feküdt, talán az ablakbetörés hangja volt a legmegnyugtatóbb zaj, amit csak hallhatott. Mi végigizgultuk a felvételt, sürgettük volna, siettettük volna, de nem lehetett. Minden másodperc számít, minden mozdulat fontos. Kötélidegzet kell egy ilyen helyzetben. Alig bírtuk kivárni, pedig tudtuk, hogy be fog menni hozzá, ha nem lentről, akkor fentről, ha nem a folyosóról, akkor az ablakon át. Tudtuk, hogy megoldja, megoldják, tudtuk, hogy megtalálja, megtalálják, és sejtettük, hogy kinek nyitja ki az ajtót. Tűzoltók, mentősök, kilincsek és karabinerek. Minden és mindenki a helyén” – olvasható a tudósításban.

A napokban a pécsi hivatásos tűzoltókat egy panelházhoz riasztották. Az egyik lakásban élő ember elesett, nem tudott felkelni. Ahogy az a felvételen látszik, a hatodik emeleti lakásba kötéltechnika segítségével juttatták be a tűzoltók társukat, Illés József törzszászlóst.

A többi látható a videón ITT.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »