Így térhetnek haza a hős, kormányhű offshore-lovagok! Hadizsákmánnyal megrakodva, gazdagon

Így térhetnek haza a hős, kormányhű offshore-lovagok! Hadizsákmánnyal megrakodva, gazdagon

Úgy látszik, hogy a kormányhű offshore-lovagok hazahozhatják azt a „hadizsákmányt”, amit eddig külföldön dughattak el és amennyiben ezt tavaszig megteszik mentesülnek a büntetés, azaz a jelentősebb adóterhek alól is.

Varga Mihály indoklás nélküli (!) kezdeményezésére elfogadta ugyanis az Országgyűlés azt a törvényjavaslatot, melynek egyik eleme, hogy fél évig a külföldi cégeket adó- és járulékmentesen lehet adni-venni.

A Magyar Nemzet ennek kapcsán megjegyzi, hogy hosszú ideje hallani lehet arról, hogy a kormánypártokhoz hűséges gazdasági körök hatalmas összegeket bujtattak el külföldi cégek számláin, melyeket eddig nem tudtak Magyarországra hozni a magas adóterhek miatt, ugyanakkor rövidesen megszületik egy olyan jogszabály, amely ezt lehetővé teszi.

Hírdetés

A nemzetgazdasági miniszter által jegyzett törvényjavaslat kiválóan illeszkedik ebbe az elméletbe, hiszen Magyarországra hozott cégből kivont osztalékot a hazahozatal után már csak a tizenöt százalék személyi jövedelemadó fogja terhelni, tehát nem kell utána a huszonhét százalékos járulékot is kifizetni – írja a konzervatív napilap. A „hazatérés” azért is időszerű, mert egyre szorul a hurok: az OECD által szorgalmazott nemzeti együttműködés hatására, több mint hetven országból érkezhet mindenféle eddig eltitkolt adat a magyar számlatulajdonosokról a magyarországi hatóságokhoz.

A lap által megkérdezett szakértő szerint azonban tömegesen biztosan nem fognak élni a burkolt amnesztiával,

talán egy speciális befektetői körnek szólhat ez a féléves adómentes cégátírási lehetőség, leginkább olyan vállalkozások jöhetnek szóba, amelyek az utóbbi időben tettek szert, akár vitatható módon, nagyobb jövedelemre

– szögezte le a hozzáértő.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »